Διάκριση για μαθητή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης σε μαθητικό διαγωνισμό των Ηνωμένων Εθνών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Διάκριση για μαθητή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης σε μαθητικό διαγωνισμό των Ηνωμένων Εθνών


Περήφανους τους συμμαθητές, τους δασκάλους αλλά κυρίως τους δικούς τους ανθρώπους αλλά έκανε ο μαθητής της ΣΤ τάξης του 4ου Δημοτικού σχολείου Θέρμης, Καραγιάννης Στέφανος.

Ο Στέφανος, έλαβε μέρος στον Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό 2020 με θέμα:"75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη: Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο που φανταζόμαστε για ένα μέλλον με περισσότερη δικαιοσύνη, ασφάλεια, βιωσιμότητα" και απέσπασε το πρώτο βραβείο με ένα video σε μουσική Τάσου Ιωαννίδη που αναφερόταν σε ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Το 2020 τα Ηνωμένα Έθνη γιόρτασαν την 75η επέτειό τους σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της χειρότερης παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης στην ιστορία τους.

Οι ζωές των σημερινών παιδιών και ολόκληρου του πλανήτη εξαρτώνται από το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, η φτώχεια, οι ανισότητες, οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις, η μετανάστευση, ο αναγκαστικός εκτοπισμός και οι ταχείες αλλαγές στο δημογραφικό και στην τεχνολογία.

Άνθρωποι από όλον τον κόσμο και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες πήραν μέρος στον διάλογο σχετικά με το πώς μπορούμε να γεφυρώσουμε το κενό ανάμεσα στο μέλλον που θέλουμε και σε αυτό στο οποίο βαδίζουμε σύμφωνα με τις σημερινές τάσεις. Το ίδιο έκαναν και εκατοντάδες παιδιά στην Ελλάδα που πήραν μέρος στον Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό για τα 75 χρόνια του ΟΗΕ.

Τα παιδιά διακρίθηκαν μετά από αξιολόγηση από τα μέλη της Επιτροπής Διοργάνωσης του Διαγωνισμού που αποτελείται από τους εξής φορείς: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα σε συνεργασία με το UNRIC – Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών (Γραφείο για Ελλάδα και Κύπρο), το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων, την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Ο μαθητής για το έργο του είπε: 

Το έργο του μαθητή: 

Βίντεο: Στέφανος Καραγιάννης
4ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης
Τίτλος: Πώς φαντάζομαι το μέλλον;Το μήνυμα της Διευθύντριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης:Συγχαρητήρια και από εμάς Στέφανε !


Περισσότερες πληροφορίες και έργα παιδιών μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://www.unhcr.org/gr/student-contest-2020


Δεν υπάρχουν σχόλια