Στην Ελβετία εκδίδεται 48χρονος για κλοπή πολυτελών ρολογιών αξίας άνω του 1 εκ. ευρώ - Συλληφθεί στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στην Ελβετία εκδίδεται 48χρονος για κλοπή πολυτελών ρολογιών αξίας άνω του 1 εκ. ευρώ - Συλληφθεί στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία»Να εκδοθεί στην Ελβετία, όπου κατηγορείται για κλοπή τεσσάρων πολυτελών ρολογιών, αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης για τον 48χρονο Ρουμάνο, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία».
Προερχόμενος με πτήση από το Βουκουρέστι, οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν, κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, ότι εις βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα, σε εκτέλεση του οποίου και συνελήφθη. Έκτοτε κρατείται και σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης γνωμοδότησε θετικά στο αίτημα της Ελβετίας να εκδοθεί στη χώρα για να δικαστεί για την εις βάρος του αποδιδόμενη κλοπή. Παρότι ο ίδιος αρνείται την πράξη, συναίνεσε στην έκδοση, τονίζοντας ότι θα αποδείξει την αθωότητά του.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, η κλοπή τελέστηκε στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, στην πόλη Νεσατέλ, όπου ο 48χρονος, μαζί με συνεργό του, επισκέφθηκαν επιχείρηση, με σκοπό την αγορά πολυτελών ρολογιών. Κατόπιν σχετικής επίδειξης από προσωπικό της εταιρείας, οι φερόμενοι ως δράστες κατηγορούνται ότι με ταχυδακτυλουργικό τρόπο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαίρεσαν τα πανάκριβα μοντέλα που ήταν τοποθετημένα σε θήκες και τα αντικατέστησαν με αλλά φθηνότερης αξίας. Η κλοπή έγινε αντιληπτή μέρες αργότερα από τους υπαλλήλους.

Μέχρι την έκδοσή του στη Ελβετία, ο 48χρονος Ρουμάνος θα παραμείνει κρατούμενος στην Ελλάδα.