Θέρμη: Μήνυση από τη διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Θέρμης σε καθηγητή επειδή δεν προσκόμισε self test και παρέμενε στο σχολείο - Τι λέει ο δικηγόρος του - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Μήνυση από τη διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Θέρμης σε καθηγητή επειδή δεν προσκόμισε self test και παρέμενε στο σχολείο - Τι λέει ο δικηγόρος του


Αναστάτωση σημειώθηκε σήμερα στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης μεταξύ της διευθύντριας του σχολείου και ενός καθηγητή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο εκπαιδευτικός δεν προσκόμισε στο σχολείο την εγγραφή φόρμα του self test, όπως ορίζει η σχετική ΚΥΑ, επικαλούμενος σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Απόστολο Τζάρο, την «ένδειξη στις οδηγίες χρήσης του σκευάσματος, ότι δεν πρέπει να γίνεται από όσους δεν έχουν συμπτώματα».

Η διευθύντρια τού ζήτησε να αποχωρήσει από το σχολείο αλλά εκείνος δεν το έκανε, καθώς, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του, ζήτησε από τη διεύθυνση η διαδικασία να γίνει με κάποιο επίσημο έγγραφο και στη συνέχεια θα αποχωρούσε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τζάρος στη Voria.gr, η διευθύντρια, προχωροντας ένα βήμα παραπέρα, κάλεσε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση, με τον καθηγητή να συλλαμβάνεται και να σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. Τελικά, ο καθηγητής με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Ο κ. Τζαρος σημειώνει πως ο εντολέας του δεν είναι αρνητής του κορωνοιου, ωστόσο κάνει λόγο για «οξύμωρο η σχετική ΚΥΑ να παραπέμπει στις οδηγίες χρήσης του self test», υποστηρίζοντας ότι δημιουργείται κακό προηγούμενο στη δημόσια διοίκηση, όταν ζητείται από κάποιον υπάλληλο να αποχωρήσει από την υπηρεσία χωρίς επίσημο έγγραφο.

Ο εν λόγω καθηγητής, βάσει όσων είπε ο δικηγόρος του, θα κάνει το self test και αύριο θα πάει στο σχολείο.

Από την πλευρά της η διεύθυντρια του σχολείου αρκέστηκε να δηλώσει στη Voria.gr ότι εφαρμοσε την ΚΥΑ.