Μελέτη 2,7 εκατ. startups έδειξε ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κανείς μια επιτυχημένη επιχείρηση! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μελέτη 2,7 εκατ. startups έδειξε ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κανείς μια επιτυχημένη επιχείρηση!



Κι όμως δεν είναι αυτή που φαντάζεστε...

Πολλοί νέοι έχουν στο πλάνο της ζωής τους να ανοίξουν κάποια στιγμή τη δική τους εταιρεία.
 
Μεγαλώνοντας και μαθαίνοντας τι απαιτεί αυτό, κάποιοι αλλάζουν γνώμη ενώ με το πέρασμα του χρόνου υπάρχουν άνθρωποι που απογοητεύονται που δεν ξεκίνησαν κάτι δικό τους και τελικά δεν το κάνουν ποτέ επειδή πιστεύουν ότι είναι πολύ αργά.

Όμως δεν είναι! Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτή είναι η πιο κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις δική σου επιχείρηση! 

Μια μελέτη με τη συνεργασία δύο καθηγητών του MIT διαπίστωσε ότι οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες τείνουν να είναι μεσήλικες, ακόμα και στον τομέα της τεχνολογίας.

Οι ερευνητές εξέτασαν μια λίστα με 2,7 startups μεταξύ του 2007 και του 2014. Ο μέσος ιδρυτής της επιχείρησης ήταν 45 ετών όταν ξεκίνησε την εταιρεία του. 

Και σε γενικές γραμμές, ένας 50χρονος επιχειρηματίας έχει σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να ξεκινήσει μια εξαιρετικά επιτυχημένη εταιρεία από έναν 30χρονο.

Δεν σε πείσαμε ακόμα; Δες τα στατιστικά για την κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις δική σου επιχείρηση!

*  Ένας 50χρονος startup founder είναι 2,2 φορές πιο πιθανό να ξεκινήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση απ’ ό,τι ένας 30χρονος.

 Ένας 40χρονος startup founder είναι 2,1 φορές πιο πιθανό να ξεκινήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση απ’ ό,τι ένας 25χρονος.

 Ένας 50χρονος startup founder έχει 2,8 φορές περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση απ’ ό,τι ένας 25χρονος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας 60χρονος ιδρυτής εταιρείας έχει 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει μια επιτυχημένη startup από έναν 30χρονο!

Γιατί;




Υπάρχουν πολλοί λόγοι, αλλά ένας βασικός παράγοντας είναι η διαφορά μεταξύ της ιδέας και της εκτέλεσης.


Είναι πολύ πιο δύσκολο να λάβεις έξυπνες αποφάσεις -ειδικά όταν πρέπει να λαμβάνεις πολλές αποφάσεις κάθε μέρα– όταν δεν έχεις την απαραίτητη εμπειρία.

Σκέψου το αλλιώς: Οι άνθρωποι λατρεύουν να λένε, “Πρέπει να ξέρεις τι δεν ξέρεις.” Ο μόνος τρόπος για να μειώσεις τον αριθμό των πραγμάτων που δεν γνωρίζεις είναι με την τριβή και την εμπειρία.

Πίστεψε σε σένα, εκπαιδεύσου, μάθε όσα περισσότερα μπορείς και όταν είσαι έτοιμος άνοιξε τη δική σου επιχείρηση!

 ipop.gr