Επίδομα παιδιού 2021: Ποιοι πρέπει να επιστρέψουν χρήματα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Επίδομα παιδιού 2021: Ποιοι πρέπει να επιστρέψουν χρήματα




ΟΠΕΚΑ βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης των αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, η οποία είχε κλείσει προσωρινά προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής της 2ης δόσης για το 2021. Η καταβολή του ποσού αναμένεται στις 31 Μάϊου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Μάλιστα, το επίδομα θα υπολογιστεί και με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων του 2021, δηλαδή μετά από την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση των δικαιούχων. Συνεπώς, αναμένεται να προστεθούν αρκετοί στη λίστα των παραληπτών, κυρίως λόγω των μειωμένων εισοδημάτων που διαπιστώθηκαν το 2020, εξαιτίας των επιπτώσεων από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Η εν λόγω αύξηση των δικαιούχων αναμένεται να φανεί στις επόμενες καταβολές, Μαΐου και Ιουλίου, περίοδο κατά την οποία οι δικαιούχοι θα έχουν υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις του 2021 και στις οποίες θα αποτυπώνεται η μείωση των εισοδημάτων τους κατά την περίοδο Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2020.

Υπενθυμίζεται πω
ς η αποζημίωση 534 ευρώ των εργαζομένων με αναστολή συμβάσεως εργασίας, είναι μη επιστρεπτέα, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ποιοι πρέπει να επιστρέψουν χρήματα.

Επίσης, δικαιούχοι του επιδόματος, οι οποίοι υπέβαλαν τις αιτήσεις λαμβάνοντας υπόψη τα εισοδήματα του 2019 κι έλαβαν την πρώτη δόση του επιδόματος, όταν θα υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους στο taxisnet, εφόσον το εισόδημα κατά το 2020 ξεπερνά τα όρια που θέτει ο οργανισμός, θα κληθούν να επιστρέψουν το ποσό στον ΟΠΕΚΑ (Τράπεζα Πειραιώς, αριθμός λογαριασμού GR 78 0171 0170 0060 1703 0022 477) με πλήρη αναγραφή του ονοματεπώνυμου, του ΑΦΜ και του νομού κατοικίας.