Σωματείο Παναγία Σουμελά : Εκδηλώσεις 19η Μαΐου – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των 353.000 αθώων ψυχών Ελλήνων του Πόντου! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σωματείο Παναγία Σουμελά : Εκδηλώσεις 19η Μαΐου – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των 353.000 αθώων ψυχών Ελλήνων του Πόντου!

 


19η Μαΐου – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των 353.000 αθώων ψυχών Ελλήνων του Πόντου!

Πρόγραμμα :

Τετάρτη19 Μαΐου - ώρα 10:00
Στην εκπομπή «Περίμετρος» στην ΕΡΤ3, με τους δημοσιογράφους Κατερίνα Ρενιέρη και Δημήτρη Κουγιουμτζόπουλο, θα προβληθεί το βίντεο «353.000» αφιέρωμα στη Γενοκτονία, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία εθελοντών των ποντιακών συλλόγων του Δήμου Θέρμης, επίσης ο δάσκαλος των χορευτικών τμημάτων του Σωματείου μας κ.Σάββας Γεωργιάδης, θα μιλήσει γι’ αυτό το συλλογικό έργο.

Το βράδυ θα φωταγωγηθεί το μνημείο της Γενοκτονίας στην Κεντρική Πλατεία της Θέρμης, με την ευγενική υποστήριξη του κ.Π.Παπαντωνίου, “sound69”.

Σάββατο 22 Μαΐου - ώρα 20.00 
Θα τελεστεί τρισάγιο στο Μνημείο Γενοκτονίας στην Κεντρική Πλατεία της Θέρμης στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, παρουσία αντιπροσωπείας χορευτών και μελών της χορωδίας του Σωματείου μας.

Κυριακή 23 Μαΐου, Μετά τη Θεία Λειτουργία, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Θέρμης στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας και ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Κωνσταντίνος Σαμανίδης θα εκφωνήσει λόγο, αφιερωμένο στη 19η Μαΐου.

Όλες τις μέρες θα τηρηθούν τα μέτρα που ορίζει η ισχύουσα Νομοθεσία για τον covid-19.