Περιστερά: Πεζοπορική διαδρομή με στόχο την οριοθέτηση και σηματοδότηση μιας διαδρομής 10 χλμ. ομορφιάς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Περιστερά: Πεζοπορική διαδρομή με στόχο την οριοθέτηση και σηματοδότηση μιας διαδρομής 10 χλμ. ομορφιάς




Την Κυριακή, ολοκληρώθηκε η οριοθέτηση και σηματοδότηση της πεζοπορικής διαδρομής από το ξωκλήσι Κοιμήσεως της Θεοτόκου μέχρι την περιοχή "Κοινοτικό" στην Κάτω Περιστερά.

Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή μήκους 10 χλμ περίπου.

 
Τις προηγούμενες μέρες έγινε καθαρισμός πυκνής βλάστησης που φράζει το μονοπάτι, καθαρισμός της επιφάνειας του μονοπατιού από χαλαρές πέτρες και χαλίκια που δυσκολεύουν τη βάδιση και διαμόρφωση, καθαρισμός όλων των αξιοθέατων και σημείων θέας από τα οποία διέρχεται το μονοπάτι και τέλος σήμερα τοποθετήσαμε περίπου 70 πασσάλους σήμανσης κατά μήκος του μονοπατιού.

Στόχος μας είναι η ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δεδομένης της σημασίας τους για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Στην επόμενη φάση θα τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες-χάρτες αλλά και πινακίδες σήμανσης για την άνετη και ασφαλή πεζοπορία ως τον τελικό προορισμό.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε υποδομές που αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την προσέλκυση τουριστών επισκεπτών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα ακολουθώντας οργανωμένες περιπατητικές διαδρομές να περιηγηθούν στα μοναδικά φυσικά τοπία του τόπου μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν για το αποτέλεσμα αυτό!! Η κούραση μας ήταν μεγάλη αλλά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

Όσοι σύλλογοι, ομάδες ατόμων και γενικά οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να κάνει αυτήν την διαδρομή ας επικοινωνήσει μαζί μου στο 6973795615, έτσι ώστε να προγραμματίσουμε και να οργανώσουμε την επίσκεψη σας!

Για το Κοινοτικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής