Φτιάχνουμε νηστίσιμες και vegan πατατοκροκέτες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Φτιάχνουμε νηστίσιμες και vegan πατατοκροκέτες





Ο PizzaChefArgy, κατά κόσμο Νίκος Αργυρόπουλος*, μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε νηστίσιμες πατατοκροκέτες, που θα λατρέψουν και οι vegans.
Οι πατατοκροκέτες αποτελούν ένα από τα αγαπημένα μου ορεκτικά, είναι πεντανόστιμες και γίνονται πανεύκολα. Στην Νάπολη, όπου εργαζόμουν σε μια παραδοσιακή Ναπολετάνικη πιτσαρία τοποθετούσαν φρέσκια μοτσαρέλα στο εσωτερικό τους και πραγματικά απογείωναν την γεύση τους. 

Όμως, μιας και βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας σας τις παρουσιάζω σε νηστίσιμη -και vegan- εκδοχή.


Υλικά

► 5 πατάτες (1 κιλό περίπου)

► 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

► ½ κ. γ. πάπρικα γλυκιά

► 2 κ. σ. σχοινόπρασο

► ½ κ. γ. μοσχοκάρυδο

► αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 30-35 λεπτά. Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε.

Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν λίγο και έπειτα ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια πλάθουμε κροκέτες, βάζοντας ελάχιστο ελαιόλαδο στις παλάμες μας. Τις πανάρουμε με τριμμένη φρυγανιά και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.


Τηγανίζουμε τις πατατοκροκέτες σε ηλιέλαιο, μέχρι να πάρουν εξωτερικά το υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα τους. Σερβίρουμε ιδανικά με BBQ sauce.

Δείτε σε βίντεο πώς θα φτιάξετε τις πατατοκροκέτες:



Νίκος Αργυρόπουλος στο www.olivemagazine.gr