Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που ανέβηκε στο Instagram - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που ανέβηκε στο Instagram



Η εφαρμογή έφτασε το 1 εκατομμύριο χρήστες σε δύο μήνες
16 Ιουλίου 2010, 17:26. Λιμάνι Σάουθ Μπιτς, προβλήτα 38. 

Ο ορίζοντας «γέρνει», ο ουρανός έχει κιτρινίσει από τα φίλτρα και τα κάγκελα κρύβουν τη θέα. Πιθανότατα, η φωτογραφία σήμερα δε θα συγκέντρωνε πολλά like. Όταν δημοσιεύτηκε ωστόσο, μετατράπηκε αμέσως στην δημοφιλέστερη του instagram. Κι αυτό διότι ήταν η πρώτη.

Το εντυπωσιακό είναι ότι, σε αντίθεση με τα περισσότερα διάσημα κοινωνικά δίκτυα, η επιτυχία του instagram ήταν τάχιστη, αβίαστη και οργανική. 

Σχεδιάστηκε και λανσαρίστηκε μέσα σε 8 εβδομάδες.


Έφτασε το 1 εκατομμύριο χρήστες στους δύο μήνες και πωλήθηκε έναντι 1 δις δολαρίων πριν συμπληρώσει 2 χρόνια ζωής.

Εμπνευστής ήταν ο Κέβιν Σύστρομ, ένας 27χρονος απόφοιτος του Στάνφορντ. Ο Σύστρομ είχε κάνει την πρακτική του στην εταιρεία Odeo, «πρόγονο» του Twitter, είχε περάσει και από την Google και πλέον εργαζόταν στην Nextstop, μία ταξιδιωτική startup. Όσο δούλευε εκεί, ανακάλυψε την αγάπη του για τον προγραμματισμό. Στον ελεύθερο χρόνο ξεκίνησε να μαθαίνει κώδικα και σύντομα αποφάσισε να φτιάξει μια εφαρμογή για να τεστάρει τις γνώσεις του.

Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η αγάπη του για τις εξόδους και το ποτό. Το Burbn, όπως την ονόμασε -προς τιμήν του αγαπημένου του ουίσκι Bourbon-, ήταν μία εφαρμογή που θα έδινε στους χρήστες τη δυνατότητα να κοινοποιούν την τοποθεσία τους, να μοιράζονται τα σχέδιά τους και να ανεβάζουν φωτογραφίες από το μέρος όπου βρίσκονταν.

 Αυτή η τελευταία δυνατότητα ήταν η πραγματική καινοτομία του Σύστρομ.

Παρόλο που το Facebook επίσης βασιζόταν στη δημοσίευση εικόνων, το Burbn προσανατολιζόταν περισσότερο στην απαθανάτιση της καθημερινότητας. 

Στο επίκεντρο βρίσκονταν οι λήψεις που απεικόνιζαν μέρη, φαγητά, δραστηριότητες, αντικείμενα και δευτερευόντως πρόσωπα. Η υλοποίηση Το σχέδιο του Σύστρομ, πήρε εισιτήριο στον ψηφιακό κόσμο των social media, τον Μάρτιο του 2010, όταν σε ένα εταιρικό πάρτι του Silicon Valley δύο επενδυτές ενδιαφέρθηκαν να το χρηματοδοτήσουν.

 Τους ανέλυσε εις βάθος την ιδέα του, τον σχεδιασμό και τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής. Αφού τον διαβεβαίωσαν ότι θα τον βοηθούσαν, ο 27χρονος παραιτήθηκε από τη δουλειά του στην Nextstop και αφιέρωσε όλο του το χρόνο στην υλοποίηση του Burbn.

Timed