Με «έξυπνο» ελληνικό βαμβάκι θα ράβει η Diesel τα t-shirts της - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Με «έξυπνο» ελληνικό βαμβάκι θα ράβει η Diesel τα t-shirts της



Τι γίνεται όταν μια ποιοτική πρώτη ύλη της πρωτογενούς παραγωγής, όπως το βαμβάκι, παντρεύεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως το Internet of Things; Παράγονται προϊόντα, που πείθουν έναν μαιτρ της ένδυσης, όπως η ιταλική Diesel, να επιλέξει την πρώτη ύλη για την κατασκευή των διάσημων t-shirts της. 
Μια παγκόσμια ελληνική καινοτομία στην ένδυση, το brand “Supreme Green Cotton” της νηματουργίας Βαρβαρέσσος από τη Νάουσα, θα αποτελεί εφεξής την πρώτη ύλη με την οποία η Diesel θα ράβει τα μπλουζάκια των σειρών Green Label, NightCrush και Malign. 

Το Supreme Green Cotton είναι μια συλλογή «έξυπνων» νημάτων εξαιρετικής ποιότητας της Βαρβαρέσσος, που παράγεται με αυστηρές προδιαγραφές από τη σπορά μέχρι την παραγωγή και τη μεταποίηση.

Η ελληνική νηματουργία χρησιμοποιεί ένα προηγμένο σύστημα δορυφορικής άρδευσης στάγδην στα χωράφια, που επιτρέπει εξοικονόμηση έως και 40% στη χρήση νερού. Το σύστημα διαθέτει μια προσαρμοσμένη εφαρμογή, που συνδέεται μέσω δορυφορικών και μετεωρολογικών σταθμών σε επιλεγμένα χωράφια, ώστε οι αγρότες να μπορούν να παρακολουθούν την παραγωγή σε πραγματικό χρόνο.

Αξιοποιεί τεχνολογία Internet of Things, προειδοποιώντας τους παραγωγούς πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ποτίσουν τα χωράφια τους, για να διασφαλίσουν ότι τα φυτά έχουν την υψηλότερη απόδοση με βιώσιμο τρόπο. Στη συνέχεια, αυτό το ειδικό αειφόρο βαμβάκι μεταποιείται από πιστοποιημένους συνεργάτες κατά τη διαδρομή όλης της παραγωγικής αλυσίδας, όπως είναι τα εκκοκκιστήρια, το νηματουργείο μας, τα πλεκτήρια, τα υφαντήρια, τα βαφεία και οι κατασκευαστές ενδυμάτων, σε τελικό προϊόν ένδυσης.

Ευφυής γεωργία
 
Το project βασίζεται σε έναν συνδυασμό από οικολογικά και κοινωνικά κριτήρια βιωσιμότητας, εφαρμόζοντας smart tools, με τα οποία ψηφιοποιήθηκαν οι παραγωγικές διαδικασίες όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας με 100% διαφανή και ιχνηλάσιμο τρόπο. Αυτή την καινοτομία επιβράβευσε η κορυφαία ιταλική εταιρεία ένδυσης Diesel, επιλέγοντας το «Supreme Green Cotton» για τις τρεις σειρές των t-shirts της.

Το προϊόν της Βαρβαρέσος έχει λάβει ήδη σημαντικές διακρίσεις, με πλέον πρόσφατη αυτή στα Greek Export Awards 2020 ως ένα ποιοτικό και σύγχρονο εθνικό προϊόν που παράγεται αειφορικά στον τόπο μας, σε άριστη συνεργασία παραγωγών, συνεργαζόμενων με την εταιρεία, απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον. Η πιο σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης όμως είναι οι εξαγωγές που έχει ήδη πετύχει το προϊόν και φτάνουν στο 95% της παραγωγής στην Κεντρική Ευρώπη.

Η ψήφος εμπιστοσύνης της Diesel ήρθε να επιβεβαιώσει την καινοτομία της ελληνικής νηματουργίας, ανοίγοντας περαιτέρω τον δρόμο για νέα εξαγωγικά βήματα και μάλιστα σε έναν πολύ απαιτητικό κλάδο, με έντονο ανταγωνισμό από χώρες χαμηλού κόστους.

Moved.gr