Θέρμη: Η "Δημοκρατική Ενότητα" απαντά στην ανακοίνωση της "Παρέμβασης Πολιτών": "Είμαστε στο πλευρό των υποψηφίων της Γ’ Λυκείου και των οικογενειών τους" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Η "Δημοκρατική Ενότητα" απαντά στην ανακοίνωση της "Παρέμβασης Πολιτών": "Είμαστε στο πλευρό των υποψηφίων της Γ’ Λυκείου και των οικογενειών τους"




Με αφορμή την ανάρτηση της "Παρέμβασης Πολιτών Δ.Θέρμης" που μπορείτε να δείτε στο τέλος αυτού του άρθρου, η Δημοτική παράταξη "Δημοκρατική Ενότητα" εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

//Ανακοίνωση:

Είμαστε στο πλευρό των υποψηφίων της Γ’ Λυκείου και των οικογενειών τους.
   
Η βελτίωση των υποδομών των σχολικών μονάδων και η ποιοτική εκπαίδευση των μαθητών των δημοσίων σχολίων της περιοχής αποτελούν πάγια προτεραιότητα του δήμου Θέρμης. Στην κατεύθυνση αυτή λαμβάνονται μία σειρά από πρωτοβουλίες και διατίθενται πόροι και προσωπικό από υπηρεσίες του δήμου, πέρα από την οικονομική ενίσχυση μέσω των Κ.Α.Π. που διατίθεται από την ελληνική πολιτεία.

Στο πλαίσιο αυτό η αντιμετώπιση των ειδικών συνθηκών που επικράτησαν με την εμφάνιση της πανδημίας του Covid -19 βρήκαν το δήμο Θέρμης στην πρωτοπορία των δράσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, με ενέργειες του δήμου ενισχύθηκε η καθαριότητα των σχολικών μονάδων, έγινε προμήθεια αντισηπτικών και απολυμαντικών, αγοράστηκαν μάσκες πριν από την απόφαση κυβέρνησης και ΚΕΔΕ για την προμήθειά τους, υλοποιείται πρόγραμμα απολυμάνσεων, ενώ διατέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός για την υποστήριξη της μαθησιακής διαδικασίας προς τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων.

Παράλληλα υπογράφηκε σύμβαση με το ΕΚΕΤΑ, για την πραγματοποίηση test Covid για το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων και για το προσωπικό των σχολικών κυλικείων, σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Κυριακή. Επίσης, ο δήμος δημιούργησε το Κέντρο Covid το οποίο αποτελεί το σημείο αναφοράς για τα κρούσματα στα διοικητικά όρια του δήμου, και κατά συνέπεια και στα σχολεία.

Επιδιώκοντας την περαιτέρω ενίσχυση των μαθητών της Γ΄ Τάξης των δημοσίων λυκείων του δήμου, έπειτα από έρευνα,  εξασφαλίστηκε η δυνατότητα για τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν εντελώς δωρεάν την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-ΑΜΕ Πανεπιστήμιο, μέσω της συνεργασίας της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης και των εταιρειών ΕΠΑΦΟΣ -ORIENTUM.

Μέσω της πλατφόρμας e-ΠΑΜΕ Πανεπιστήμιο μαθητές, καθηγητές αλλά και γονείς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε:

• Οδηγούς Σπουδών όλων των τμημάτων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

• Όλα τα προσφερόμενα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων

• Το σύνολο των εγκυκλίων σχετικά με την εισαγωγή των αθλητών, των ομογενών, των φυσικώς αδυνάτων και άλλων ειδικών κατηγοριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 

• Εναλλακτικές καριέρες που προσφέρουν τα τμήματα

• Όλα τα πρόσφατα εκπαιδευτικά νέα

• Χρήσιμα link

• Βίντεο και υλικό για τα επαγγέλματα του μέλλοντος

• Ένα πρωτοποριακό software σύγκρισης σχολών και υπολογισμού μορίων

• Μια πολύ εύχρηστη εφαρμογή για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου

• Τράπεζα συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού

• Έρευνες ανάλυσης στοιχείων και παρουσίασης αναφορικά με θέματα εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας

• Καθημερινή ενημέρωση για οτιδήποτε αφορά στην πρόσβαση στα ΑΕΙ που θα λαμβάνουν μαθητές και γονείς

Δυστυχώς ορισμένοι οι οποίοι προφανώς δεν ενδιαφέρονται για την υποστήριξη των μαθητών, επικαλούνται ευφάνταστες και ανυπόστατες δικαιολογίες προκειμένου να μην υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Εμείς προσπερνούμε τέτοιου είδους μικροπολιτικές σκοπιμότητες και εστιάζουμε αποκλειστικά και μόνο στην υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους που δίνουν το δικό τους αγώνα, υπό πολύ αντίξοες, μάλιστα, συνθήκες.


_______________
* Είχε προηγηθεί η παρακάτω ανακοίνωση της "Παρέμβασης Πολιτών":