Πάσχα : Απομακρύνεται το σενάριο για μετακινήσεις εκτός νομού – Τι τρομάζει τους ειδικούς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πάσχα : Απομακρύνεται το σενάριο για μετακινήσεις εκτός νομού – Τι τρομάζει τους ειδικούς



Οι κρίσιμοι δείκτες της πανδημίας παραμένουν στο κόκκινο και προβληματίζουν τους ειδικούς. Με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας για τις εορτές του Πάσχα.

Διστάζουν οι ειδικοί να ανάψουν από τώρα το «πράσινο φως» για Πάσχα μακριά από τον κλεινόν άστυ, καθώς η επιμονή των κρουσμάτων σε πολύ υψηλά επίπεδα και η πίεση στο σύστημα υγείας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για περαιτέρω χαλάρωση.

Δύσκολος γρίφος το Πάσχα

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε πως με τα τωρινά δεδομένα είναι δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις στην επαρχία και τα εξοχικά για το Πάσχα.

Το σχετικό αίτημα πάντως δεν έχει τεθεί στο τραπέζι της επιτροπής των ειδικών, αναμένοντας τα τελευταία δεδομένα λίγο πριν το Πάσχα.

Ανησυχία για διασπορά

Ο φόβος των ειδικών είναι ότι, αν επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού, είναι πιθανό να υπάρξει διασπορά και σε περιοχές όπου σήμερα το ιικό φορτίο είναι χαμηλό.

Όπως λένε, ένα Πάσχα χωρίς περιορισμούς μπορεί να οδηγήσει σε νέα αύξηση κρουσμάτων και συνεπώς έκρηξη σε εισαγωγές και διασωληνωμένους.

Όπως αναφέρθηκε, το πιθανότερο είναι η επιτροπή να εξετάσει όλα τα δεδομένα στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας κι αναλόγως να εισηγηθεί.

Όλοι συμφωνούν πάντως ότι πρόκειται για έναν δύσκολο γρίφο, καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν αφήνει περιθώρια για στραβοπατήματα λίγο πριν από το άνοιγμα του τουρισμού.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA