Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στον Τρίλοφο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στον Τρίλοφο




Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία την οποία συνδιοργάνωσαν η Κοινότητα Τριλόφου και ο Σύλλογος Εθελοντών Ανανηπτών. Στη διάρκεια της αιμοδοσίας η οποία πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του νοσοκομείου “ΑΧΕΠΑ”, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Τριλόφου, από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, συγκεντρώθηκαν 35 φιάλες αίματος. 

Το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ ευχαρίστησε την πρόεδρο της κοινότητας Κατερίνα Λιόλιου και τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Ανανηπτών και με σχετική επιστολή του συγχαίρει για την άρτια οργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Στην ευχαριστήρια επιστολή του ΑΧΕΠΑ επισημαίνεται επίσης ότι επιπλέον του αρχείου των δοτών ολικού αίματος, τόσο η Κοινότητα όσο και τα μέλη του Συλλόγου μπορούν να συμβάλουν και στη δημιουργία αρχείου δοτών αιμοπεταλιαφαίρεσης (μόνο δότες ηλικίας κάτω των 50 ετών). Επίσης, όσοι επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών και είναι ηλικίας κάτω των 45 ετών, μπορούν να ενημερωθούν από την ιατρό Μαρία Χατζηκύρκου και να εγγραφούν, κατόπιν επικοινωνίας με το τμήμα αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ.



Σημειώνεται ότι κατά την αιμοδοσία τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών.