ΟΑΕΔ: Έρχεται νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΟΑΕΔ: Έρχεται νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας





Στα ”σκαριά” βρίσκεται νέο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης στους δήμους και στις περιφέρειες.

Πληροφορίες του capital.gr αναφέρουν πως σχετικό σχέδιο είναι υπό διαμόρφωση, αν και δεν έχουν ακόμα καθορισθεί λεπτομέρειες και κυρίως, το πλήθος των θέσεων απασχόλησης.
Πάντως, το υφιστάμενο πρόγραμμα πάνω από 36.000 θέσεων κοινωφελούς απασχόλησης το οποίο λήγει εντός του τρέχοντος μήνα, προβλέπει οκτάμηνες συμβάσεις με αμοιβές στο ύψος του κατώτατου μισθού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρη Παπαστεργίου, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, θα δοθεί δίμηνη παράταση στο τρέχον πρόγραμμα. Έτσι αντί να λήξει κατά τον τρέχοντα μήνα, θα λήξει τον Ιούνιο.

Ο Δ. Παπαστεργίου δήλωσε, επίσης, πως “θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και από το Υπουργείο Εργασίας, ώστε και με τη λήξη της παράτασης να υπάρχει προσωπικό στους Δήμους, μέσω νέων αντίστοιχων προγραμμάτων, για να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες εποχικές ανάγκες”.


Πηγές του Capital.gr από δημοτικούς κύκλους ανέφεραν πως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση από πλευράς ΚΕΔΕ ως προς το πλήθος των νέων θέσεων κοινωφελούς απασχόλησης, αν και ενδεχομένως να υπάρξουν κάποια νεότερα σε σχέση με το θέμα αυτό αύριο, οπότε θα συνεδριάσει το Κεντρικό Συμβούλιο της.

Στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης τονίζουν στο Capital.gr πως η δίμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης η οποία έχει ”κλειδώσει” σε συνδυασμό με ένα νέο σχετικό πρόγραμμα δεν θα ωφελήσει μόνο τις εποχικές ανάγκες των δήμων αλλά και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ειδικά καθώς σταδιακά αυτή εξέρχεται από τα lockdown.

Η έξοδος αυτή, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, σε συνδυασμό με τη σταδιακή, ανά κλάδο, άρση του βασικού -έως τώρα – μέτρου στήριξης της απασχόλησης, δηλαδή των αναστολών συμβάσεων εργασίας, θα δοκιμάσει τις αντοχές των επαναλειτουργεισών και πληττόμενων επιχειρήσεων, ασκώντας πιέσεις για ενδεχόμενες μειώσεις προσωπικού.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τονίζουν τα ίδια στελέχη, θα ήταν κρίσιμο να συνεχίσει η στήριξη της προσωρινής απασχόλησης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, έτσι, γενικότερα της απασχόλησης.

 Εργασιακά Νέα