Ο Σύλλογος Μανδριτσιωτών Θρακιωτών Θέρμης αποχαιρετά τον "πατέρα" του Συλλόγου Χρήστο Καμπουρίδη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο Σύλλογος Μανδριτσιωτών Θρακιωτών Θέρμης αποχαιρετά τον "πατέρα" του Συλλόγου Χρήστο Καμπουρίδη


//Ανακοίνωση:
 
Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε τον "πατέρα" του Συλλόγου μας Χρήστο Καμπουρίδη που άφησε την τελευταία του πνοή τη Κυριακή 4 Απριλίου.
  
Περήφανος για την καταγωγή του απο τη Μανδριτσα της Βόρειας Θράκης πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Συλλόγου μας έχοντας πάντα ως σκοπό τη διατήρηση της μνήμης για την ιδιαίτερη πατρίδα του και τη μεταλαμπαδευση της αγάπης του για την παράδοση της Θράκης στις νέες γενιές.

Υπήρξε άξιος Πρόεδρος του Συλλόγου για πολλά χρόνια με σημαντικότατο έργο.

Με δική του μέριμνα φιλοτεχνηθηκε απο Αγιορείτη μοναχό αγιογράφο αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας απο το Ιερό Ναό της Παναγίας Κοσμοσωτηρας των Φερών Έβρου.

Στη συνέχεια διοργάνωσε την ενθρόνιση της εικόνας της Παναγίας Κοσμοσωτηρας, προστάτιδα όλων των Θρακών, στο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Θέρμης, γεγονός που υπήρξε ο σημαντικότερος σταθμός της Ιστορίας του Συλλόγου.

Προς τιμή της Παναγίας καθιερώθηκε ο θεσμός των Κοσμοσωτηριων, που σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή του Συλλόγου.

Σεβαστός απο όλους για τις αξίες και το ήθος του έβαζε πάνω απ'όλα το καλό του Συλλόγου και ακόμη και στις δύσκολες περιόδους η συνδρομή του ήταν ανεκτίμητη. Όλα τα χρόνια , ακόμη και όταν πια δε βρισκόταν στη πρώτη γραμμή δε σταμάτησε να είναι ακοιμητος φρουρός της προόδου του Συλλόγου και πάντοτε οι νεότεροι του συμβουλεύονταν στις αποφάσεις τους.

Με άσβεστο πάθος και πείσμα συνέδεσε τη ζωή του με το Σύλλογο, που τον είχε σαν παιδί του, και πάντοτε έδινε το παρών στις δράσεις του Συλλόγου δίνοντας έτσι ιδιαίτερη αξία σε αυτές.
Ταπεινός και μετρημένος μετέδιδε τη σοφία του και έπαιρνε χαρά απο κάθε μεγάλο ή μικρό επίτευγμα του Συλλόγου.

Μετά απο 40 χρόνια προσφοράς, έφυγε αφήνοντας πίσω του σπουδαία κληρονομιά.

Δυστυχώς οι συνθήκες και τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19 δεν μας επέτρεψαν να τον αποχαιρετήσουμε όπως του άξιζε. Όμως όλοι όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και αγάπη.
Τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας στη σύζυγο, τους συγγενείς και τους οικείους του.

Καλό παράδεισο.