Μακροχρόνια άνεργοι: Εκτακτα μέτρα για αυτούς που επλήγησαν από την πανδημία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μακροχρόνια άνεργοι: Εκτακτα μέτρα για αυτούς που επλήγησαν από την πανδημία


Ανακοινώσεις για την ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων αλλά και των εποχικά εργαζόμενων στον Τουρισμό προανήγγειλε με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε πως όσοι επλήγησαν από την πανδημία δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους, τονίζοντας πάντως πως οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί.

Ακόμα σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό οι απαιτούμενες δαπάνες με ηλεκτρονικές συναλλαγές πρέπει να φτάνουν στο 30% του εισοδήματος, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα και θα περιλαμβάνουν όπως φαίνεται σύνθετα κριτήρια, ποια θα είναι και ηλικιακά. Για τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια, σημείωσε πως τα χρήματα είναι διαθέσιμα και πως άμεσα θα υπάρξουν πληρωμές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ακόμα πως η προκαταβολή φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες αποτελεί αντικείμενο συζήτησης με τους θεσμούς, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο ενός νέου μνημονίου.