Ανάπλαση Αριστοτέλους: Ντεκ στην παραλία και ποδηλατόδρομος έως την Νέα Κρήνη. Εξασφαλίστηκαν οι πόροι! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανάπλαση Αριστοτέλους: Ντεκ στην παραλία και ποδηλατόδρομος έως την Νέα Κρήνη. Εξασφαλίστηκαν οι πόροι!


Χρηματοδότηση, ύψους 1 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για τις μελέτες ανάπλασης του μνημειακού άξονα της Αριστοτέλους και της επέκτασης της παλιάς παραλίας με την κατασκευή ντεκ.   
Πιο συγκεκριμένα, σε σκέλος του ΠΔΕ που αφορά το υπουργείο Τουρισμού εγγράφηκε κονδύλι 1.085.000 ευρώ, το οποίο καλύπτει τη χρηματοδότηση για «υποδομές λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης στον άξονα Αριστοτέλους και στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».

Ειδικότερα για το έργο της ανάπλασης της Αριστοτέλους είναι ήδη σε εξέλιξη διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με την ίδια απόφαση εγγράφηκαν στο ΠΔΕ 765.000 ευρώ για «παρεμβάσεις ενίσχυσης του ποδηλατικού τουρισμού και βιώσιμης αστικής ανάπτυξης στην παραλιακή ζώνη από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι τη Νέα Κρήνη». Το συγκεκριμένο έργο προχωρά στο πλαίσιο συνεργασίας των δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς.
Άλλα 30 εκ. ευρώ για σειρά έργων

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε και για άλλα έργα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε στο Δημαρχείο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και το ζήτημα της αξιοποίησης πόρων από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπέβαλε προτάσεις σε εννέα διαφορετικές κατηγορίες, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών να εμφανίζεται θετικός σε ένα πλάνο τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση, το οποίο, όπως εξήγησε ο κ. Ζέρβας, αφορά κατά κύριο λόγο έργα στους τομείς της ανακύκλωσης, της διαλογής στην πηγή και της ηλεκτροκίνησης αλλά και ζητήματα έξυπνης πόλης, αναπλάσεων ή συντηρήσεων σε σχολικά συγκροτήματα, ακόμη και ψηφιοποίησης αρχείων του Δήμου.

“Σκοπός μας είναι να ενώνουμε δυνάμεις, για να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών”, σημείωσε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας: “Το πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ παίρνει σάρκα και οστά και χαίρομαι που σήμερα είδα ώριμες προτάσεις άνω των 30 εκατ. ευρώ”. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, εξάλλου, επεσήμανε ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη ευελιξία όσον αφορά έργα με σοβαρό περιβαλλοντικό ή αναπτυξιακό αποτύπωμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια