Όλα έτοιμα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Θέρμης για την Ακολουθία του Επιταφίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Όλα έτοιμα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Θέρμης για την Ακολουθία του Επιταφίου


Όλα έτοιμα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Θέρμη για την Ακολουθία της Μ.Παρασκευής. 
   
 Απο το πρωί πλήθος κόσμου συνέρρεε για να προσκυνήσει τον Εσταυρωμένο. Οι πένθιμες καμπάνες, οι ψαλμοί, ο Επιτάφιος ντυμένος με λουλούδια όπως κάθε χρόνο και περιτριγυρισμένος από Μυροφόρες κοπέλες έκαναν κατανυκτική την ατμόσφαιρα μιας διαφορετικής ημέρας που μας υποχρεώνει λόγω της πανδημίας να αλλάξουμε συνήθειες και παραδόσεις χρόνων και να προσαρμοστούμε άλλοτε οικειοθελώς και άλλοτε σφίγγοντας τα δόντια σε οδηγίες με την ελπίδα να επανέλθουμε στην πρότερη ελευθερία των κοινωνικών και θρησκευτικών μας επιλογών.

Ετσι λοιπόν, οι υπεύθυνοι του Ναού με τη βοήθεια υπαλλήλων του Δήμου, έχουν λάβει όλα τα δυνατά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των πιστών, τόσο καθαρίζοντας συνεχώς τους κοινόχρηστους χώρους, αλλά κυρίως με τη τοποθέτηση επιπλέων καθισμάτων στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και σε απόσταση ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Επιπλέον, με τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων εξωτερικά, οι ευρισκόμενοι περιμετρικά της εκκλησίας θα μπορούν να ακούν το τελετουργικό της Μεγάλης αυτής ημέρας της Χριστιανοσύνης χωρίς να χρειαστεί να μπουν στο εσωτερικό του Ναου.

Θυμίζουμε οτι σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας δεν επιτρέπεται η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της Κοινότητας και έτσι, θα γίνει μόνο περιμετρικά του Ιερού Ναού.

Επίσης, κατά την περιφορά του Επιταφίου δε θα μετακινηθούν οι Πιστοί αφού αυτός θα συνοδεύεται μόνο από τους ιερείς, τους ψάλτες και ανθρώπους της εκκλησίας που βοηθούν στο τελετουργικό.

Σχετικές φωτογραφίες της THERMISnews.gr από το μεσημέρι της Μ.Παρασκευής στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Θέρμης μπορείτε να δείτε παρακάτω: