Αποδήμησε ο Πατήρ Μακάριος, Ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λειβαδίου επί 25 χρόνια. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αποδήμησε ο Πατήρ Μακάριος, Ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λειβαδίου επί 25 χρόνια.


Αποδήμησε ο Πατήρ Μακάριος, ιερέας του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου Λειβαδίου επί 25 χρόνια. Οι κάτοικοι και οι φίλοι της Κοινότητας Λιβαδίου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους!

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Λιβαδίου αποχαιρέτησε τον αποβιώσαντα πατέρα Μακάριο με τα εξής λόγια:

Πάτερ Μακάριε

Σήμερα η ασθενής σου σάρξ επιστρέφει στην πατρώα γη, η οποία σε γέννησε και σε εξέθρεψε, και εναποτίθεται στον αύλιο χώρο του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου Λειβαδίου, τον οποίο υπηρέτησες με θερμή πίστη, απαράμιλλο ζήλο και παραδειγματική αφοσίωση επί 25 και πλέον συναπτά έτη, ενώ η μακαρία ψυχή σου αποδημεί στις ουράνιες μονές, στη χώρα των μακάρων, στις αγκάλες του πανάγαθου Πατέρα μας, στην υπηρεσία του οποίου αφιερώθηκες ψυχή τε και σώματι.

Μετά την αποφοίτησή σου από το δημοτικό μας σχολείο μειράκιον μετακινήθηκες προς τη Θεσσαλονίκη, όπου εντρύφησες στη μελέτη των ιερών γραμμάτων και διέπρεψες στη βυζαντινή μουσική, για να επιστρέψεις αργότερα ως ιερέας στη γενέτειρά σου, την οποία αγάπησες και υπηρέτησες αδιαλείπτως και με απαράμιλλη αφοσίωση θέτοντας τον εαυτό σου ακαταπόνητα στην υπηρεσία του οικείου ποιμνίου σου, ως ιερέας, οικονόμος, πνευματικός πατέρας, σύζυγος, αδελφός και φίλος.

Δεν θα λησμονούμε, αξιολάτρευτε πάτερ Μακάριε, τη μελωδία της χαρισματικής φωνής σου, την κατάνυξη και τη μυσταγωγία της ιεροσύνης σου, τη γαλήνη και την ηρεμία του προσώπου σου, την πατρική στοργή και αγάπη προς τον καθένα μας;

Η ενθύμηση της πατρικής παρουσίας σου θα θερμαίνει τις ψυχές μας και θα ενώνει τις προσευχές μας προς σωτηρία όλων μας.
Καλό κατευόδιο προς τις ουράνιες μονές του Παραδείσου, των αγγέλων και των αγίων.

Αιωνία η μνήμη σου αξιολάτρευτε πατέρα Μακάριε!


Η φωτογραφία αναδημοσιεύεται από την ανάρτηση του πατέρα Σοφιανού.


Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου

Η Ιερά Μητρόπολις μετα βαθυτάτης θλίψεως ανακοινώνει την προς Κύριον εκδημίαν του Αιδ.Πρωτ.π.Μακαρίου Μπάρμπα, επί εικοσιπενταετίαν εκλεκτού Εφημερίου της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Λειβαδίου. 

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθή την Μ.Τρίτη καί ώρα 1 μεσημβρινή εις τον ως άνω Ιερόν Ναόν, της οποίας θα προστή ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, τηρουμένων όλων των μέτρων προς αποφυγήν της διασποράς του κορωναϊού.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΛΕΥΪΤΟΥ και λαμπρού στελέχους της Ι.Μητροπόλεως!