Δωρεά 10 λευκών μαγνητικών πινάκων χειρουργείων στο “ΑΧΕΠΑ” από το “ HJ41 Καλαμαριά Κωνσταντίνος Παλαιολόγος’ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δωρεά 10 λευκών μαγνητικών πινάκων χειρουργείων στο “ΑΧΕΠΑ” από το “ HJ41 Καλαμαριά Κωνσταντίνος Παλαιολόγος’

 


Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» επισκέφθηκε σήμερα το πρωί (12/4) αντιπροσωπεία του τμήματος American Hellenic Educational Progressive Association- ΑΗΕΡΑ HJ41 Καλαμαριάς «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος».

Το κλιμάκιο του τμήματος προχώρησε σε δωρεά 10 λευκών μαγνητικών πινάκων χειρουργείων. Η αντιπροσωπεία είχε επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Tom R. Maguire, τον Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Αμασόγλου, τον Διευθυντή Κοινωνικής Ευθύνης κ Σπύρο Τριανταφύλλου, τον Διευθυντή Φιλανθρωπίας κ.Σταμάτη Τσικρικώνη ο οποίος και επιμελήθηκε της δωρεάς του φίλου του τμήματος μας κ. Συμεών Τούσιου, καθώς και τον Υποδιευθυντή Φιλανθρωπείας κ. Αστέριο Πίτσιο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χρήστου Μήττα.

Με θέρμη και τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται λόγω του κορονοϊού, ο Διευθυντής του νοσοκομείου και ΑΗΕΡΑ ο ίδιος στο τμήμα της Θεσσαλονίκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ Χρήστος Μήττας, η προισταμένη των χειρουργείων και άλλα στελέχη υποδέχθηκαν τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΑΗΕΡΑ, τους ευχαρίστησαν για την προσφορά τους και αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις.

Ο Πρόεδρος του τμήματος HJ41 κ. Aνδρέας Ζαπουνίδης στο μήνυμα του προς τους παρευρισκομένους ανέφερε:

« Ακόμη μια φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έχουμε τη χαρά και την τιμή να κάνουμε κάτι για το νοσοκομείο μας και επιστρέψτε μου να χρησιμοποιώ αυτό τον κτητικό προσδιορισμό για το νοσοκομείο το οποίο ίδρυσαν οι σοφοί ΑΗΕΡΑ πρόγονοι μας με αγάπη για την Ελλάδα, για τη μητέρα πατρίδα τους που έβγαινε από έναν παγκόσμιο πόλεμο και προσπαθούσε να ορθοποδήσει ενάντια σε ξένους ορατούς και ντόπιους αόρατους εχθρούς.

Τον τελευταίο χρόνο ανατράπηκαν απότομα οι ζωές μας, οικεία μας πρόσωπα έφυγαν από κοντά μας, μερικοί από εμάς λίγο έλειψαν να χάσουμε τους μονάκριβους αγαπημένους και τις αγαπημένες μας. Κοινωνικές αναταραχές και υβριδικές απειλές στο μοναδικό σημείο του πλανήτη που ενώνει τρεις ηπείρους, στη μήτρα του Ελληνισμού, σε συνδυασμό με την έλλειψη πόρων για την υγεία λόγω της μακροχρόνιας δημοσιοοικονομικής κρίσης, λίγο έλειψαν να γκρεμίσουν ότι χτίστηκε με τον ιδρώτα και το αίμα των Ελλήνων.

 Στην πιο κρίσιμη στιγμή ο πανάγαθος Θεός είχε φροντίσει τα παιδιά του με τις λευκές και τις γαλάζιες στολές τους να βρίσκονται στις επάλξεις και να παλεύουν με τον αόρατο ύπουλο εχθρό. Εσείς διασφαλίσατε να μην γίνει αυτή η υγειονομική κρίση, κρίση ασφαλείας και την ίδια στιγμή στηρίζατε τις οικογένειες κάποιων άλλων πολεμιστών στις εσχατιές της γαλάζιας μας μεσογειακής λίμνης και στην πρώτη γραμμή των ανατολικών μας επαρχιών. Είστε ακόμη εδώ δυνατοί, να παλεύετε με τον ύπουλο εχθρό ακόμη κι αν κάποιοι από εσάς νοσήσατε. Σκεφτόμασταν τα βράδια που αγγίξατε τα όρια σας, και είπατε «δεν αντέχω άλλο», αλλά αντέξατε, δεν φοβηθήκατε αυτόν τον πόλεμο και βγήκατε δυνατότεροι, και βγαίνει και η Ελλάδα δυνατότερη.

Σας ευχαριστούμε και ευχαριστούμε και το Θεό που σας έδωσε δύναμη, βρισκόμασταν και θα βρισκόμαστε πάντα με αγάπη στο πλευρό σας.

Με την ευκαιρία να σας μεταφέρω και τις ευχαριστίες του Ύπατου Κυβερνήτη Ευρώπης ΑΗΕΡΑ κ. Φάνου Πιτυρή και του Κυβερνήτη Ελλάδας ΑΗΕΡΑ του κ. Κώστα Βαρσάμη».


Ο Διευθυντής του νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Παντελιάδης τόνισε με τη σειρά του στους παρευρισκομένους « Ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μήττα για την παρουσία του και για την συμβολή του όποτε τον χρειάστηκαμε ήταν παρόν και όλη η περιφέρεια, θέλω να ξανά ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του τμήματος ΑΗΕΡΑ Καλαμαριάς Ανδρέα Ζαπουνίδη, το Δ.Σ. και όλα τα μέλη για την θετική τους ανταπόκριση στην προσφορά και την κάλυψη των αναγκών που παρουσιάζονται κάθε μέρα στο νοσοκομείο μας, είναι μια δύσκολη περίοδο την οποία πιστεύω θα την ξεπεράσουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα και θα ολοκληρωθεί όλη η ιστορία με τον εμβολιασμό που πρέπει όλοι να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο και να εμβολιαστούμε οι πάντες γιατί είναι και ο μοναδικός τρόπος για να ανταπεξέλθουμε σε αυτή τη δυσκολία και να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που προέρχονται από αυτή την πανδημία. Σας ευχαριστώ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Μήττας ανέφερε εμφανώς συγκινημένος: «Θα ήθελα να πω κι εγώ έναν χαιρετισμό γιατί πραγματικά είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ την περιφέρεια και να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη μας (σ.σ. κ.Τζιτζικώστα), να ξέρετε ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι στις καρδιές μας και στην ψυχή μας, είμαι συγκινημένος γιατί πραγματικά υπερέβαλλαν τις δυνάμεις και τους ευχαριστούμε όλοι ειλικρινά και εγώ ακόμη σαν απλός πολίτης, θέλω να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής για την υπομονή τους και το κουράγιο τους, ειλικρινά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Ο Αντιπρόεδρος του τμήματος Τom Maguire πρόσθεσε με τη σειρά του «Το τμήμα HJ41 Καλαμαριά ‘’Κωνταντίνος Παλαιολόγος’’ θα προσπαθήσει και στο μέλλον να συνεχίσει αυτές τις δωρεές και τις προσπάθειες για την ενίσχυση της κρίσιμης αποστολή σας».