Επέκταση Θέρμης : Tηλεδιάσκεψη εκπροσώπων με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Π.Μπίλλια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Επέκταση Θέρμης : Tηλεδιάσκεψη εκπροσώπων με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Π.Μπίλλια



Με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ Π.Μπίλλια, συνομίλησαν εχθές 17/3 εκπρόσωποι του νεοσύστατου Συλλόγου Επί – Κοινωνία Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης για θέματα που αφορούν την περιοχή της Επέκτασης Θέρμης. 

Παραθέτουμε την Ανακοίνωσή τους:

Συνομιλήσαμε στις  17 Μαρτίου 2021, μέσω zoom με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ Πάρι Μπίλλια, για θέματα που αφορούν την περιοχή της Επέκτασης Θέρμης.



 Αρχικά τον ενημερώσαμε για τη δημιουργία του Συλλόγου Επί – Κοινωνία Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης, για τους σκοπούς μας και τη διάθεσή μας να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της περιοχής μας. 

Η περίληψη των θεμάτων που συζητήθηκαν είναι η εξής:

Οδός Χαριλάου – Θέρμης. 
Μας διευκρίνισε, για ακόμη μία φορά, ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα η Περιφέρεια στο συγκεκριμένο δρόμο. Η συντήρηση του δρόμου, η διαγράμμιση, ο φωτισμός κτλ ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο Θέρμης.

Αλλαγή προτεραιότητας με STOP στη διασταύρωση της οδού Κουγιάμη με τον παράδρομο της Μουδανίων, στην Eurotech:

Ετοιμάζουμε επιστολή προς την Περιφέρεια ΚΜ ώστε να ζητήσει ο Αντιπεριφερειάρχης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να μελετήσει την περίπτωση και να αλλάξει η προτεραιότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγούμε από το έντονο μποτιλιάρισμα στο δρόμο που οδηγεί στα σχολεία της περιοχής και θα ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων, λόγω της κακής ορατότητας του σημείου.

Ρέματα: 
Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τον καθαρισμό των ρεμάτων. Εάν εντοπίσετε σκουπίδια, μπάζα κτλ θα πρέπει να ενημερωθεί η Περιφέρεια. Τα έργα πέριξ των ρεμάτων, όπως τα κάγκελα προστασίας, η σήμανση κτλ είναι ευθύνη του Δήμου.

Να σημειώσουμε ότι σε πρόσφατο αίτημά μας προς το Δήμο για καθαρισμό του ρέματος στην Ματσούκας, η υπηρεσία καθαριότητας ανταποκρίθηκε άμεσα.

Έξοδοι στη Μουδανίων. 
Σε περίπου ένα χρόνο (καλοκαίρι 2022) θα δημοπρατηθεί, αφού ολοκληρωθεί η μελέτη, ένα έργο της Περιφέρειας Κ.Μ. για την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Μουδανίων. Η Περιφέρεια σκοπεύει να κλείσει οριστικά τις παράνομες εξόδους προς την εθνική οδό και να δημιουργήσει νέους κόμβους, ένας εκ των οποίων θα εξυπηρετεί την Επέκταση Θέρμης.

Κατασκευή «ανατολικής περιφερειακής, Κ11- Θέρμη».
Πρόκειται για αστικού τύπου δρόμο, δηλαδή με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και όχι αυτοκινητόδρομο. Θα ξεκινάει από τον κόμβο Κ11 της Περιφερειακής και θα διέρχεται πάνω από τα κοιμητήρια Θεσσαλονίκης, βόρεια της επέκτασης Θέρμης τέμνοντας με κόμβο τον δρόμο Θέρμης Πανοράματος. Στη συνέχεια θα κατευθύνεται βόρεια του Τριαδίου και θα συναντάει την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου. Το έργο αυτό βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο μελέτης και για αυτό δεν υπάρχει συγκεκριμένος χάρτης ή οριστική χάραξη.

Καθυστερήσεις σε έργα λόγω Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπως η περίπτωση των κυκλικών κόμβων στην οδό Κουγιάμη. 
Οι καθυστερήσεις είναι σημαντικές, καθώς ότι έργο απαιτεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πρέπει να έχει την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία λειτουργεί με αργούς ρυθμούς. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ασχολείται με θέματα που αφορούν το νερό, το δάσος, το περιβάλλον και την χωροταξία, όπως και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επί – Κοινωνία Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης