Αρχές Απριλίου τα Self test από τα φαρμακεία - Ποιοι έχουν προτεραιότητα για ποιους θα είναι υποχρεωτικά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αρχές Απριλίου τα Self test από τα φαρμακεία - Ποιοι έχουν προτεραιότητα για ποιους θα είναι υποχρεωτικάΟ υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανέλυσε στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία την διαδικασία για τα self test αλλά και το πως θα τα προμηθευτούμε και ποιοι έχουν προτεραιότητα
Η διαδικασία θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με όλες τις άλλες δράσεις όπως ο καθημερινός τυχαιοποιημένος και στοχευμένος έλεγχος.

Κάνοντας τεστ μια φορά την εβδομάδα θα οδηγηθούμε με ασφάλεια σε επανεκκίνηση δραστηριοτήτων».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι τα τεστ αυτά θα είναι ρινικά ή τεστ λήψης σιέλου με απλές οδηγίες χρήσης.

Η διάθεσή τους θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου από τα φαρμακεία της χώρας. Για να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό τις πρώτες ημέρες θα δοθεί προτεραιότητα στα άτομα έως 67 ετών γιατί είναι εργασιακά ενεργοί. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος οι πολίτες σε δημόσια δομή θα κάνουν rapid τεστ για να βεβαιωθεί το αποτέλεσμα.

Υποχρεωτικό θα είναι το τεστ για ναυτιλία, εστίαση, τουρισμό, δικαστήρια. Self Test θα προβλέπεται μια φορά την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Για την δήλωση θετικού αποτελέσματος θα λειτουργήσει η πλατφόρμα selftesting.gov.gr.
Δεν υπάρχουν σχόλια