Ρεκόρ ταχύτητας ποδηλάτη (με τη βοήθεια της Porsche Cayenne Turbo) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ρεκόρ ταχύτητας ποδηλάτη (με τη βοήθεια της Porsche Cayenne Turbo)



Ο Neil Campbell μπορεί να ισχυρίζεται πως είναι ο ταχύτερος ποδηλάτης στον πλανήτη καθώς έφθασε τα 240 km/h με…λίγη βοήθεια από μια Porsche Cayenne.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Porsche εμπλέκεται σε μια τέτοια προσπάθεια.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Πριν 40 χρόνια ένας άλλος ποδηλάτης, ο Jean-Claude Rude είχε φθάσει σε ασύλληπτη για ποδήλατο ταχύτητα εκμεταλλευόμενος το slipstream μιας Porsche 935 Turbo.

Επιστρέφοντας στο σήμερα ο Neil Campbell προσπάθησε να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ που ήταν τα 217 km/h που κατάφερε να σημειώσει τον Ιούνιο του 2018. Η προσπάθεια έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Elvington στο Yorkshire της Αγγλίας και για την πραγματοποίηση του ρεκόρ επιστρατεύτηκε μια Porsche Cayenne Turbo.



Το ποδήλατο του Campbell είναι ειδική κατασκευή από την εταιρία Moss Bikes και έχει εξελιχθεί ώστε να προσφέρει σταθερότητα σε ταχύτητες έως τα… 322 km/h. Βέβαια ο Campbell έφθασε μέχρι τα 240 km/h με την βοήθεια της Cayenne η οποία είχε και μια ειδική κατασκευή στο πίσω μέρος ώστε να προσφέρει αεροδυναμική προστασία στον ποδηλάτη.



Ο Campbell χρησιμοποίησε την Cayenne για την επιτάχυνση από στάση και έμεινε συνδεδεμένος με αυτή μέχρι τα 177 km/h. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε μόνο την ώθηση από τα πετάλια και το slipstream που του πρόσφερε η Cayenne για να φθάσει τελικά μέχρι τα 240 km/h. 

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος, ο Campbell, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως βλέποντας εκ των υστέρων τις φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί αντιλήφθηκε πως η απόφαση για κάτι τέτοιο φλέρταρε με τα όρια της λογικής.



newsauto.gr