Michelin: Πατένταρε γκάτζετ που προσθέτει όπισθεν στις μοτοσυκλέτες! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Michelin: Πατένταρε γκάτζετ που προσθέτει όπισθεν στις μοτοσυκλέτες!



Όσο εντυπωσιακή και αν είναι μια μεγάλη μοτοσυκλέτα, όταν έρχεται η στιγμή της μετακίνησης και δη της όπισθεν, τότε γίνεται ένα εξίσου μεγάλο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που έρχεται να λύσει η Michelin.
Κακά τα ψέματα, η εξέλιξη έχει δώσει όγκο και βάρος στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και αυτό είναι ένα τίμημα που πληρώνουν κυρίως οι μετρίου –και κάτω- αναστήματος αναβάτες. Βέβαια, οι -πολύ- μεγάλες τουριστικές μοτοσυκλέτες έχουν όπισθεν, αλλά αποτελούν εξαίρεση και όχι κανόνα. Η γαλλική εταιρεία ελαστικών λοιπόν, όχι μόνο αναγνώρισε επίσημα το “πρόβλημα”, αλλά πατένταρε και τη Universal λύση του.

Πρόκειται για ένα μηχανισμό που τοποθετείται πάνω στον πίσω τροχό –σχεδόν οποιασδήποτε μοτοσυκλέτας- ο οποίος εδράζεται στο ψαλίδι θυμίζοντας λασπωτήρες μοτοσυκλετών όπως της BMW και της MV Agusta. Μέσα του υπάρχουν μπαταρίες λιθίου (όπως αναφέρεται στα 3,6V) και ηλεκτρικά μοτέρ των οποίων η ροπή αποδίδει –θεωρητικά- 2 έως 4Nm ροπής. Οι μικροί αυτοί ηλεκτροκινητήρες περιστρέφουν εσωτερικούς κυλίνδρους, που με τη σειρά τους γυρίζουν τον τροχό.


Η δυνατότητα περιστροφής είναι και των δυο κατευθύνσεων, μετακινώντας τη δίτροχη μαούνα μας είτε ελαφρά εμπρός, είτε προς τα πίσω. Στις μη λυμένες μας απορίες, είναι το αν το εν λόγω σύστημα αποκολλάται από τον τροχό όταν δεν χρειάζεται ή αν περιστρέφεται συνεχώς μαζί του.

Στο δια ταύτα, αν και η αλήθεια είναι πως καλύτερα να μπορείς να μετακινήσεις μόνος σου τη μοτοσυκλέτα σου, το συγκεκριμένο γκατζετάκι θα φανεί αρκετά χρήσιμο σε πολύ κόσμο, όσο ακαλαίσθητο και αν είναι και όση.. καζούρα και αν μπορεί να προκαλέσει, ειδικά στον πολύπαθο κύκλο των μεγάλων Adventure μοτοσυκλετών.

newsauto.gr