Η μαύρη παραλία στην Ισλανδία που αποτέλεσε φυσικό σκηνικό για το Game of Thrones και το Star Wars - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η μαύρη παραλία στην Ισλανδία που αποτέλεσε φυσικό σκηνικό για το Game of Thrones και το Star WarsΟι περισσότεροι, και όχι άδικα, στο άκουσμα της λέξης παραλία φέρνουν στο νου εικόνες από εξωτικά μέρη με χρυσαφένιες αμμουδιές και γαλαζοπράσινα, παραδεισένια νερά.
Υπάρχουν, ωστόσο, παραλίες ανά τον κόσμο που κατά την διάρκεια του χειμώνα μοιάζουν πιο εντυπωσιακές και επιβλητικές από ποτέ, προκαλώντας δέος στη θέασή τους.

Ανάμεσα σε αυτές και η παραλία Reynisfjara στην Ισλανδία -κατά καιρούς έχει ψηφιστεί ως η πιο όμορφη και instagrammable παραλία στον κόσμο από τους αναγνώστες του Conde Nast Traveler και το Natioanl Geographic- το δραματικό και άγριο τοπίο της οποίας έκανε τους παραγωγούς του θρυλικού Game of Thrones να πραγματοποιήσουν σε αυτή κάποια από τα γυρίσματα της σειράς.Πρόκειται για την πιο διάσημη και ίσως την πιο απίστευτη παραλία της χώρας με τη χαρακτηριστική μαύρη άμμο της Ισλανδίας, τις τεράστιες στήλες βασάλτη -ο λόγος που κάποια γυρίσματα του Game of Thrones πραγματοποιήθηκαν εδώ- και τα γιγαντιαία κύματα του Ατλαντικού Ωκεανού που μοιάζουν να συντρίβουν την ακτή να κόβουν στην κυριολεξία την ανάσα.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση και λαογραφία αυτές οι τεράστιες στοίβες από βασάλτη κάποτε ήταν τρολ, τα οποία προσπαθούσαν να τραβήξουν τα πλοία στην ακτή, αλλά με την ανατολή του ήλιου μετατράπηκαν σε πέτρα. Πρόκειται στην κυριολεξία για ένα θαυμαστό τοπίο, με τις εικόνες να μιλούν από μόνες τους. Πέρα από αυτό, όμως, η άγρια φύση είναι πολύ συνηθισμένη στην παραλία, με τις στήλες βασάλτη να φιλοξενούν πολλά είδη θαλασσοπουλιών.

Η ακτή Reynisfjara απέχει περίπου 187 χλμ. από την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, Ρέικιαβικ (2,5 ώρες με το αυτοκίνητο), ενώ είναι εύκολα προσβάσιμη με τα πόδια από το Vik, τη νοτιότερη πόλη της χώρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια