Η Ford διασφαλίζει ότι δεν θα σας κλέψουν: Στα νέα Puma και Kuga το κλειδί της δεν αντιγράφεται! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Ford διασφαλίζει ότι δεν θα σας κλέψουν: Στα νέα Puma και Kuga το κλειδί της δεν αντιγράφεται!


Τα δύο μοντέλα θα εφοδιάζονται με σύστημα Key Free, έναν νέο τύπο χειριστηρίου
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί κατά τις οποίες επίδοξοι κλέφτες προσεγγίζουν οικίες στις οποίες βρίσκονται σταθμευμένα αυτοκίνητα που θέλουν να αποσπάσουν. 

Η μεθοδολογία που συνήθως χρησιμοποιείται, περιλαμβάνει τη χρήση ενός ειδικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού, με τη βοήθεια του οποίου οι κλέφτες αποσπούν το σήμα του χειριστηρίου (τύπου Key Free) που βρίσκεται εντός του σπιτιού, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να ξεκλειδώσουν και να εκκινήσουν το όχημα.



Προκειμένου να αντιμετωπίσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την απειλή κλοπής των αυτοκινήτων της, η Ford εξέλιξε και εγκατέστησε στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων των νέων Puma και Kuga με σύστημα Key Free έναν νέο τύπο χειριστηρίου, ο οποίος μέσω ενός αισθητήρα κίνησης ανιχνεύει αν το κλειδί βρίσκεται σε κίνηση ή όχι.

Εφόσον δεν κινείται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 40 δευτερόλεπτων, το χειριστήριο μπαίνει αυτόματα σε διαδικασία «απενεργοποίησης», αποτρέποντας οποιαδήποτε απόπειρα υποκλοπής του σήματός του από διάφορα ηλεκτρονικά μέσα.

 Πρακτικά, με τον τρόπο αυτό είναι αδύνατο να καταφέρει κάποιος να εκκινήσει τον κινητήρα των νέων Puma και Kuga, τα οποία εξοπλίζονται με αυτό το προηγμένο σύστημα κλειδιού.

Η μετακίνηση του χειριστηρίου από τον χρήστη θα το επαναφέρει αυτόματα σε κατάσταση πλήρους λειτουργικότητας, όταν ο οδηγός πλησιάσει το αυτοκίνητό του. 


Αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την ασφάλεια που εξασφαλίζουν στους πελάτες, όλα τα χειριστήρια της Ford έχουν σχεδιαστεί ώστε να λειτουργούν αποκλειστικά σε ακτίνα 2 μέτρων από τα αυτοκίνητα με τα οποία είναι συνδεδεμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συγκεκριμένη τεχνολογία κλειδιού είναι διαθέσιμη ήδη από το 2019 στα δημοφιλή επίσης Fiesta και Focus που εξοπλίζονται με το σύστημα Key Free.