Οι εθελοντικές δράσεις στην Περιστερά με συντονιστή τον πρόεδρο της Κοινότητας συνεχίζονται - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι εθελοντικές δράσεις στην Περιστερά με συντονιστή τον πρόεδρο της Κοινότητας συνεχίζονται



//Ανακοίνωση
 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ασχοληθήκαμε με τις χιονοπτώσεις και τον αποχιονισμό για αυτό το λόγο δεν έκανα τις συνηθισμένες αναρτήσεις. Σήμερα λοιπόν θα σας αναφέρω τα σημαντικότερα που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα διότι όπως καταλαβαίνετε μαζεύτηκαν πολλά και από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι συνηθισμένες αναρτήσεις. 

Λαμβάνοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορονοιο, προχωρήσαμε σε αρκετές εργασίες, βέβαια έχουμε ακόμη πολλές στα σκαριά τις οποίες αναβάλαμε εξαιτίας της κατάστασης.....

1. Ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις στο χωριό μας. Ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο κομμάτι δρόμου που ξεκίνησε από την οδό Φαρμακολύτριας, εξυπηρετεί οικία και πολλά οικόπεδα, καθώς επίσης και ο δρόμος γύρω από το εξωκλήσι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Επίσης ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στην κατηφόρα από την δεξαμενή μέχρι το δρόμο που οδηγεί προς την Παναγούδα.

Λόγω καιρού δεν καταφέραμε να ξεκινήσουμε την ασφαλτόστρωση σε όλο τον κεντρικό δρόμο, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα. Είναι ασφαλτοστρώσεις που περιμένουμε χρόνια και πρόκειται για δρόμους που βρίσκονται εντός του οικισμού. Στόχος μας είναι σιγά-σιγά να μη μείνει χωματόδρομος τουλάχιστον εντός οικισμού.

2. Στον χωματόδρομο που ξεκινάει αμέσως μετά τα νεκροταφεία έγινε συντήρηση με μηχάνημα γκρέιντερ και στη συνέχεια χαλικόστρωση.

3. Κατόπιν αιτήματος μας τοποθετήθηκαν δύο καθρέφτες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και απομένουν κάποιοι ακόμα....

4. Ηλεκτρολόγοι της τεχνικής υπηρεσίας για τρεις ημέρες προσπαθούσαν να επιδιορθώσουν διάφορες βλάβες-βραχυκυκλώσεις που προέκυψαν αμέσως μετά τις έντονες χιονοπτώσεις στις κολώνες ανάπλασης. Επίσης ο ηλεκτρολόγος που είναι συμβεβλημένος με το δήμο άλλαξε πολλές καμένες λάμπες σε κολώνες ηλεκτροφωτισμού.

5. Μαζεύτηκαν πολλά ογκώδη αντικείμενα από το τμήμα καθαριότητας του δήμου. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι όταν κάποιος έχει να πετάξει μεγάλα αντικείμενα δεν τα αφήνει δίπλα στους κάδους. Παρακαλώ να επικοινωνείτε μαζί μου έτσι ώστε να σας υποδεικνύω εγώ το σημείο όπου θα το πάτε προσωρινά μέχρι να έρθει η υπηρεσία να το μαζέψει.

6. Έγινε καθαρισμός και βάψιμο των κοιμητηρίων.

7. Έγινε καθαρισμός φρεατίων όπου απαιτούνταν.

8. Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ κατόπιν αιτήματος μας ήρθε και κλάδεψε επικίνδυνα κλαδιά δέντρων. Τις επόμενες ημέρες θα έρθουν για να καθαρίσουν άλλα σημεία που υποδείξαμε. Επίσης έγινε αυτοψία από υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ για κάποιες μετατοπίσεις κολόνων και επίτονων στύλων.

9. Συνεργείο της ΔΕΥΑΘ επισκεύασε σημαντικές βλάβες ύδρευσης.
10. Έγινε επισκευή σε κάδους απορριμμάτων.

11. Κατόπιν αιτήματός μας συνεργείο του τμήματος πρασίνου του δήμου μας κλάδεψε επικίνδυνα κλαδιά και δέντρα από την διασταύρωση μέχρι την είσοδο του χωριού σε διάφορα σημεία.

Εθελοντικά συνεχίζουμε τα έργα μας....

1. Κλαδεύτηκαν μεγάλα και επικίνδυνα δέντρα που υπήρχαν στην αυλή της κοινότητας. τα συγκεκριμένα δέντρα ήταν επικίνδυνα για το κτίριο αλλά και για την περίφραξη που άρχισε να χαλάει εξαιτίας των πολλών ριζών.

2. Έγινε καθαρισμός από σκουπίδια από την διασταύρωση μέχρι και την είσοδο του χωριού. Μάλιστα αυτό είναι κάτι που γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω την πολύ καλή συνεργασία που έχω με τον πρόεδρο των Βασιλικών και φίλο μου κ. Καρακώττα Στέλιο, διότι συνεννοούμαστε τηλεφωνικά και αυτός στέλνει καθαριστές στη διασταύρωση όπου είναι και τα όρια των δύο κοινοτήτων μας έτσι ώστε να καθαρίζουν το σημείο αυτό.

3. Στο σημείο ανάμεσα στην πρώτη γέφυρα και στο παλιό εργοστάσιο αλλίπαστα, δίπλα στον κεντρικό δρόμο, οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να προσεγγίσουν τα χωράφια τους διότι εκεί κυλούν τα τρεχούμενα νερά. Θα κατασκευάσουμε μία μικρή γέφυρα, έχουμε κάνει μία μικρή προεργασία και έχουμε στη διάθεση μας τα υλικά τα οποία πήραμε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου και έτσι θα δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα. Το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν οι εργασίες.

4. Τοποθετήσαμε σωλήνα μήκους 30 μέτρων, στην είσοδο του χωριού για να μαζεύονται τα όμβρια νερά, διότι στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την παραχώρηση μηχανήματος κοπής ασφάλτου αλλά και για εργασία τον κ.Διονύση Μπαλίκα και τους συνεργάτες του.

5. Την εβδομάδα που μας πέρασε ξεκίνησε ακόμη ένα μεγάλο έργο των εθελοντών. Η διαμόρφωση του χώρου που βρίσκεται πίσω από το κτίριο της κοινότητας. Στο συγκεκριμένο σημείο θα δημιουργηθεί ένα όμορφο πράσινο πάρκο! 

Ξεκινήσαμε με το χτίσιμο πέτρινου τοιχίου περιμετρικά και οι εργασίες συνεχίζονται..... πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο έργο που αναλάβαμε εθελοντικά και απαιτείται πολλή δουλειά. Θα ήθελα για ακόμη μία φορά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και πολυτιμότερους συνεργάτες μου για αυτό που ξεκινήσαμε. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στις νοικοκυρές της συγκεκριμένης γειτονιάς διότι δεν μας αφήνουν ούτε μέρα χωρίς φαγητό, ποτό, καφέ κλπ, όπως έχει συμβεί μέχρι τώρα σε κάθε γειτονιά που έχουμε περάσει.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δασαρχείο για την άψογη συνεργασία που έχουμε και παίρνουμε πέτρες Περιστεράς για την κατασκευή όλων αυτών των έργων και ξύλα από τις καστανιές μας για την περίφραξη, καθώς επίσης και τον Δήμαρχο κ.Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τον αντιδήμαρχο κ.Βασίλη Μουστάκα αλλά και την τεχνική υπηρεσία του δήμου για την παραχώρηση υλικών.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο Υπηρεσιών Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Γκιζάρη Στέλιο που επισκέφτηκε το χωριό μας έτσι ώστε να δούμε μαζί κάποια θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητές του.

Τελειώνοντας ευχαριστώ τα δύο μου ξαδέρφια 

1.Φαρδή Δημήτρη διότι μαζί απεγκλωβίσαμε κάποιους επισκέπτες που είχαν κολλήσει στα χιόνια στο βουνό και
2.τον Κώστα Σαραμπάκο διότι οπότε τον χρειάζομαι βάζει μηχανήματα, εργαλεία, αλυσοπρίονα, εργασία κλπ.

Επίσης τον Αλεξάκη Νίκο και Γουλιό Δημήτριο διότι διαρκώς χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους για δουλειές της κοινότητας και τον Στέλιο Βαρσαμούδη γιατί πολλές εργασίες τις έκανε με τα μηχανήματα του εθελοντικά.

Εννοείται ότι χωρίς τους πρωτομάστορες όλων των έργων τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει και αναφέρομαι στους Απόστολο Γουλιό, Αλεξάκη Γεώργιο, Ντισλη Γεώργιο, Γουλιό Δημήτριο. Κοντά τους βέβαια καθημερινά έχουν πολύ κόσμο που βοηθάει με κάθε τρόπο..... απλά είναι τόσοι πολλοί που δεν είναι δυνατόν να τους αναφέρω όλους ονομαστικά. #ευγνωμοσύνη#

Για το Κοινοτικό συμβούλιο

ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής