Από πότε θα μπορούν οι πολίτες να επιλέγουν εμβόλιο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Από πότε θα μπορούν οι πολίτες να επιλέγουν εμβόλιοΓια το εμβόλιο της AstraZeneca και την ανησυχία που υπάρχει στους πολίτες με τις τελευταίες εξελίξεις όπου ευρωπαϊκές χώρες αναστέλλουν τη χορήγησή του μίλησε κατά την ενημέρωση ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο κάποιοι πολίτες να αρνηθούν να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο εμβόλιο και άλλοι να αρνηθούν να κάνουν τη δεύτερη δόση. 

"Κατ' αρχήν έχουμε πει από την προηγούμενη ενημέρωση ότι σταδιακά ενώνονται τα δυο συστήματα εμβολιασμού που έχουμε. Και τα άτομα που είναι δικαιούχα με τα άλλα δύο εμβόλια, καθώς και το εμβόλιο της Astra Zeneca" επεσήμανε ο κ. Θεμιστοκλέους και διευκρίνισε: "Από τη στιγμή που στο τέλος του μήνα που θα ενωθούν τα δυο συστήματα, όλοι θα είναι δικαιούχοι για όλα τα εμβόλια, ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει. 

Το θέμα αν είχε κάνει την πρώτη δόση για να κάνει την δεύτερη, αυτό έχει και μια επιστημονική χροιά, ανάλογα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα ακολουθήσουμε όποια απόφαση μας πει".
Δεν υπάρχουν σχόλια