Ο απίθανος λόγος που επηρεάζει τη γεύση του καφέ σου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο απίθανος λόγος που επηρεάζει τη γεύση του καφέ σου



Αν είσαι λάτρης του καφέ, ενδεχομένως κι εσύ να έχεις πειραματιστεί με διάφορα κόλπα προκειμένου να κάνει τον καφέ σου σου πιο δυνατό. Ενδεχομένως, να έχεις δοκιμάσει και διάφορες «μερακλίδικες» ποικιλίες για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά υπάρχουν φορές που ο καφές σου δεν είναι τόσο δυνατός όσο θα τον ήθελες.

Και, όμως, υπάρχει ένα μυστικό και μάλιστα… κουλό που έρχεται να σου ανατρέψει όσα γνώριζες μέχρι σήμερα. γιατί, σύμφωνα με τα ευρήματά της, το μυστικό για έναν δυνατό καφέ κρύβεται στο θόρυβο που υπάρχει στο δωμάτιο όταν φτιάχνεται!

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Food Quality & Preference, η φασαρία επηρεάζει το πόσο πικρός, αρωματικός και όξινος θα είναι ο καφές σου.

Για παράδειγμα, αν στον χώρο επικρατεί ησυχία, τότε ο καφές είναι πιο γευστικός. Αν πάλι, υπάρχει πολλή φασαρία η γεύση του είναι πιο κακή και αδύναμη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 400 άντρες και γυναίκες, όπου μετρήθηκε η ένταση του ήχου κι έδειξε πως ο καφές που ετοιμάζεται σε συνθήκες ήχου κάτω των 20 ντεσιμπέλ, ήταν πιο γευστικός.

Στην πραγματικότητα, όπως εξηγούν, δεν επηρεάζεται ο καφές αλλά ο τρόπος που ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται την γεύση σε συνθήκες φασαρίας. Ο δυνατός θόρυβος δημιουργεί ένα «βαρύ γνωστικό φορτίο» που μπορεί να μειώσει την ανταπόκριση του εγκεφάλου σε άλλα ερεθίσματα, όπως στην προκειμένη περίπτωση την εμπειρία της γεύσης.