Οι εργασίες στην Περιστερά δεν έχουν σταματημό - Η ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι εργασίες στην Περιστερά δεν έχουν σταματημό - Η ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας



//Ανακοίνωση:

Καλή Καθαρά Δευτέρα και καλή σαρακοστή!

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της νηστείας του Πάσχα, ενώ ταυτόχρονα σημάνει το τέλος των Απόκρεω. 

Φέτος οι χαρταετοί θα μείνουν καθηλωμένοι στη Γη λόγω κορονοϊού, όμως οι ψυχές πετάνε προς την άνοιξη και το καλοκαίρι που αρχίζει να φαίνεται σιγά-σιγά και μας κάνει να παίρνουμε θάρρος…

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο είναι οι παρακάτω:

Ύστερα από αίτημά μας και σε συνεννόηση με τον δήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, μία μπετονιέρα με έτοιμο μπετόν ήρθε για να διευκολύνει το έργο των εθελοντών. Ρίξαμε τις βάσεις των πετρόχτιστων τοιχίων στο πάρκο που ξεκινήσαμε και με το περίσσευμα κλείσαμε μερικές λακούβες του οδοστρώματος στο δρόμο προς το βουνό. Φυσικά στο συγκεκριμένο δρόμο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και είναι στα άμεσα σχέδιά μας να το επιλύσουμε, διότι με την πάροδο του χρόνου και τη διέλευση βαρέων οχημάτων έχει χαλάσει σε πολλά σημεία.

Συνεργείο της ΔΕΥΑΘ διόρθωσε διάφορες βλάβες ύδρευσης.

Συνεργείο του τμήματος καθαριότητας μάζεψε τα ογκώδη αντικείμενα.

Παραλάβαμε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας, τσιμέντα και άμμο για τη συνέχιση των έργων μας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας για την άψογη συνεργασία όλον αυτό τον καιρό καθώς επίσης τον δήμαρχο κ.Θεόδωρο Παπαδόπουλο διότι βλέποντας τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε με τον εθελοντισμό, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας εξασφαλίζει τα απαραίτητα έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίζουμε....

Σιδηρουργοί της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, ύστερα από αίτημά μας, ήρθαν έτσι ώστε να δουν και να μετρήσουν για διάφορες σιδηροκατασκευές που χρειαζόμαστε.


Το έργο των εθελοντών καλά κρατεί....

Η κούραση για αυτούς που δουλεύουμε καθημερινά είναι μεγάλη, αλλά το μεράκι και η αγάπη για αυτό που κάνουμε είναι μεγαλύτερη.....

Συνεχίζονται οι εργασίες με αμείωτους ρυθμούς στο μεγάλο πάρκο που ξεκινήσαμε εδώ και λίγες μέρες, πίσω από την κοινότητα. Γίνεται πάρα πολύ όμορφο και σε λίγο καιρό θα το απολαμβάνουμε όλοι. Ένας τέτοιος χώρος έλειπε από το χωριό μας!

Τις τελευταίες μέρες γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να μπολιαστούν τα δέντρα που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του κεντρικού δρόμου από την είσοδο του χωριού και κάτω. Ήδη έχουν μπολιαστεί περίπου 40 δέντρα και η προσπάθεια συνεχίζεται.... 

Τα επόμενα χρόνια όλοι εμείς αλλά και οι επισκέπτες του τόπου μας θα γεύονται νόστιμα και βιολογικά φρούτα. Είναι ακόμη μία απόδειξη της αγάπης μας για το πράσινο και το περιβάλλον. Ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο και πλούσιο σε βλάστηση που θα πρέπει όμως και εμείς να τον προσέχουμε περισσότερο και να τον εκμεταλλευόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ύστερα από συζητήσεις με την κοινοτική σύμβουλο Βασιλική Κώττη αλλά και ανθρώπους που είχαν την ίδια επιθυμία με εμάς ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συμβολή τους, τους κ.Μενεξέ Χρήστο και κ.Θεόδωρο Παυλίδη καθώς επίσης και τους εθελοντές που βοήθησαν. 

Της προσπάθειας αυτής ηγείται ο πατέρας μου, Ντισλής Αθανάσιος που είναι καθημερινά πολλές ώρες και κλαδεύει, περιποιείται και μπολιάζει δέντρα. Θα ήθελα να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και δημόσια. 


Γνωρίζω καλά ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για αυτόν είναι ότι το όνειρο του από την εποχή που ήταν πρόεδρος, γίνεται πραγματικότητα...αρκεί βέβαια να τα προσέξουμε όλοι εμείς για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να απολαύσουμε τους καρπούς τους!

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αγγελούδη Δημήτρη και Αναστασία Μαλαματά, για τη χορηγία 20 τόνων ψιλής άμμου για τα έργα μας καθώς επίσης και όλες τις νοικοκυρές της γειτονιάς και όχι μόνο, διότι δεν έχει περάσει ούτε μία μέρα χωρίς να μας προσφέρουν φαγητά, κεράσματα, καφέδες, ροφήματα ενώ εμείς δουλεύουμε.


Για το Κοινοτικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής