Περιστερά: Οι εργασίες συνεχίζονται. Φωτογραφίες από τις εθελοντικές δράσεις της τελευταίας εβδομάδας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Περιστερά: Οι εργασίες συνεχίζονται. Φωτογραφίες από τις εθελοντικές δράσεις της τελευταίας εβδομάδας


//Ανακοίνωση:
 
Β' Κυριακή των νηστειών σήμερα και πραγματικά "μυρίζει" άνοιξη! Οι μέρες τελευταία είναι τόσο περίεργες , που σχεδόν ξεχάσαμε πως ήρθε η άνοιξη, ότι η μέρα έχει μεγαλώσει και πως έχουν ανθίσει ήδη τα δέντρα! Ας ελπίσουμε ότι σύντομα όλα θα είναι όπως πριν, εξάλλου ό,τι κι αν συμβαίνει, όσο δυσοίωνο ή σκοτεινό κι αν φαίνεται, πάντα περνάει...

Επίσης σήμερα είναι και η ημέρα της γιαγιάς. Της γυναίκας που μεγαλώνει τουλάχιστον 2 γενεές και φροντίζει για όλους στην οικογένεια. Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες τις γιαγιάδες και ευχαριστούμε για την πολύτιμη δουλειά και αγάπη που τόσο απλόχερα δίνετε κάθε μέρα στα παιδιά και τα παιδιά των παιδιών σας.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην Κοινότητα μας το τελευταίο δεκαήμερο είναι:

 Ηλεκτρολόγοι της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, για δύο μέρες επιδιόρθωναν διάφορες ηλεκτρολογικές βλάβες στις μικρές κολώνες ανάπλασης γύρω από την εκκλησία και εντός της παιδικής χαράς.

Από το τμήμα καθαριότητας του Δήμου, μαζεύτηκαν τα ογκώδη αντικείμενα από όλο το χωριό και από το παλιό γήπεδο ποδοσφαίρου και τα κοιμητήρια.

Έγινε συντήρηση σε σημεία του χωματόδρομου πού ξεκινάει μετά τα κοιμητήρια και καταλήγει σε κτηνοτροφική μονάδα. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, οπότε χρειάστηκε μηχάνημα JCB και επίστρωση υλικού.

Έγινε ηλεκτρολογικός έλεγχος σε όλα τα δημόσια κτήρια στο σύστημα ηλεκτροπληξίας.

Παρέλαβα από τον αντιδήμαρχο πρασίνου κ.Γκιζαρη Στ, 200m λάστιχο ποτίσματος, το οποίο θα τοποθετηθεί από τους εθελοντές στα δεντράκια που υπάρχουν στην είσοδο του χωριού μας.

Προέκυψε μια σημαντική βλάβη σε κολώνα ρεύματος κοντά στην παιδική χαρά. Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ την αποκατέστησε και αντικατέστησε τη χελώνα με πιο εκσυγχρονισμένο σύστημα.
Εθελοντικές εργασίες

Βάψαμε την βρύση-ποτίστρα που βρίσκεται πριν την είσοδο του χωριού, περιοχή "Σταμάτη Αλώνι".

Χρησιμοποιώντας ψυχρή πίσσα κλείσαμε κάποιες λακκούβες στο οδόστρωμα. Εξαιτίας του παγετού και του αλατιού που έπεσε προκλήθηκαν αλλοιώσεις σε πολλά σημεία και θα φροντίσουμε για αυτές τις επόμενες ημέρες.

 Καθαρισμός του χώρου στο Ιερό- μνημείο πεσόντων ενόψει της εθνικής εορτής 25 Μαρτίου.

 Καθαρισμός του παρτεριού, που βρίσκεται μετά από την εκκλησία, από τον Βασίλη και Χρυσούλα Κώττη και καθαρισμός και φύτεμα λουλουδιων στο πάρκο ΟΤΕ από την κοινοτική σύμβουλο Βασιλική Κώττη και την αδερφή της Κατερίνα.

Τις επόμενες ημέρες θα ασχοληθούμε με όλα τα παρτέρια

Τα κρύα των τελευταίων ημερών σταμάτησαν τις εργασίες μας στο καινούργιο πάρκο. Με την καλυτέρευση του καιρού τις τελευταίες ημέρες, συνεχίζουμε ακάθεκτοι.....

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ.Κρυστάλλη Γιώργο για την δωρεά 7 αντρικών γιλέκων για τις παραδοσιακές στολές του Πολιτιστικού Συλλόγου. Όλα τα υλικά και η εργασία βάρυναν τον ίδιο. Οι υπάρχουσες στολές ήταν ημιτελείς οπότε τώρα είναι ολοκληρωμένες

Είναι περίοδος ανάρτησης των δασικών χαρτών της περιοχής μας. Είχα μια πολυ ωραία συνάντηση με άτομα του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκα σχετικά. Είναι πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει όλοι να ελέγξετε άμεσα τις ιδιοκτησίες σας και να υποβάλλετε τις ενστάσεις σας εντός των προθεσμιών, δηλαδή μέχρι την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021.

Είχα την χαρά να φιλοξενήσω στην Κοινότητα τον πρόεδρο του Λιβαδίου κ.Γουδήρα Δημήτριο. Συζητήσαμε πολλά θέματα για τα γειτονικά χωριά μας.

Για το Κοινοτικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής