Προβλήματα για πολλές εφαρμογές Android, αυτή είναι η προσωρινή λύση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προβλήματα για πολλές εφαρμογές Android, αυτή είναι η προσωρινή λύση



Από τα ξημερώματα, οι χρήστες διαμαρτύρονται.

Από τις πρώτες ώρες της Τρίτης, πολλοί χρήστες διαμαρτύρονται πως έχουν σταματήσει να λειτουργούν βασικές εφαρμογές του Android, όπως το Gmail. Μάλιστα, το λειτουργικό τούς στέλνει ειδοποιήσεις με μια σχετική ενημέρωση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημα κάποια λύση.

Η Google δήλωσε απλά πως για την κατάσταση και τα προβλήματα των χρηστών ευθύνεται η εφαρμογή του συστήματος “Android System WebView”, η οποία ουσιαστικά είναι αυτή που επιτρέπει σε μια εφαρμογή του λειτουργικού να ανοίξει ένα παράθυρο ενός browser εντός του περιβάλλοντός της. Για παράδειγμα, όταν ανοίγετε ένα link από ένα mail που σας έχουν στείλει, αυτό εμφανίζεται σε έναν browser που ανοίγει χάρη σε αυτή τη λειτουργία.

Μια προσωρινή λύση είναι να κάνει ο χρήστης απεγκατάσταση των updates του Android System Webview μέσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής του. Η διαδρομή για αυτή τη διαδικασία είναι Settings (Ρυθμίσεις) > Apps (Εφαρμογές) > Android System WebView > Uninstal Updates.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται και κάποια επίσημη λύση από πλευράς Google, οπότε μέχρι νεοτέρας, περιοριστείτε σε αυτό.