Εγκρίθηκε η σύμπραξη για ALPHA και STAR - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εγκρίθηκε η σύμπραξη για ALPHA και STARΤον κοινό έλεγχο της εταιρείας παραγωγής GREEN PIXEL από τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς ενέκρινε η επιτροπή ανταγωνισμού αλλάζοντας τα δεδομένα στο τηλεοπτικό τοπίο.
Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφέρει ότι
«ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 728/2021 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 8/1/2021 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από τις εταιρίες 
-  «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» (η οποία λειτουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό υπό το σήμα «ALPHA») και 
-  «ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» (η οποία λειτουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό υπό το σήμα «STAR») 
επί της εταιρίας «GREEN PIXEL PRODUCTIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΟΠΤΙΚΟ-ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» (εταιρία με βασικό αντικείμενο δραστηριότητας την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων, κινηματογραφικών ταινιών και βίντεο).
 
Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά τις αγορές (α) της παραγωγής, προμήθειας και απόκτησης τηλεοπτικού περιεχομένου και (β) της τηλεόρασης (λιανική παροχή τηλεοπτικού περιεχομένου σε τελικούς καταναλωτές), παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις αγορές στις οποίες αφορά.»
 
Έτσι η GREEN PIXEL θα παράγει επίσημα πλέον προγράμματα και για τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετοί τεχνικοί των δύο σταθμών εργάζονται για την εταιρεία παραγωγής. 

 Με αυτή την απόφαση πάντως ενισχύεται ακόμα περισσότερο η συνεργασία των δύο τηλεοπτικών σταθμών, ALPHA και STAR, αλλάζοντας ευρύτερα τα δεδομένα…!


Γρηγόρης Μελας
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια