Προς πώληση η νήσος «Αργινούσες» του Αιγαίου έναντι 54 εκατ. δολαρίων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προς πώληση η νήσος «Αργινούσες» του Αιγαίου έναντι 54 εκατ. δολαρίων



Ένα μέρος του νησιού Καλέμ (αρχ. Αργινούσες), έκτασης περίπου 1,9 εκατ. τ.μ., που διοικητικά ανήκει στην επαρχία της Ντικιλί της Σμύρνης, διατίθεται προς πώληση έναντι 400 εκατ. τουρκικών λιρών ($54 εκατ.), σύμφωνα με την Hurriyet.
Το νησί απέχει περίπου 500 μ. από την τουρκική ενδοχώρα και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Λέσβο. Το Καλέμ είναι δημοφιλής προορισμός για μονοήμερες εκδρομές.



Διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά, με σκούρα μπλε νερά και λευκή άμμο, και προσελκύει το ενδιαφέρον υποψήφιων αγοραστών εδώ και χρόνια.

Προς πώληση διατίθεται έκταση περίπου 1 εκατ. τ.μ., δηλαδή περίπου το μισή νησί που σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα είναι γνωστό ως «Μαλδίβες του Αιγαίου».



Εκτός από δύο θερινά θέρετρα και εκατοντάδες ελιές, στο νησί υπάρχουν και αρχαία ερείπια, καθώς υπήρξε θέατρο του Πελοποννησιακού Πολέμου.

Αναφέροντας ότι ήδη πολλοί υποψήφιοι αγοραστές έχουν ανταποκριθεί στην αγγελία πώλησης του νησιού, ο κτηματομεσίτης Εβρίμ Κιρμιζιτάς Μπασαράν επισήμανε στη Hurriyet ότι το νησί διαθέτει και γεωθερμικές πηγές περίπου 70 μέτρα κάτω από την επιφάνειά του.

«Ο υποψήφιος αγοραστής θέλει να αξιοποιήσει τόσο τα γεωθερμικά ύδατα στο εσωτερικό όσο και να χτίσει ξενοδοχείο», σημείωσε ο Μπασαράν, προσθέτοντας ότι έχει λάβει αντίστοιχη προσφορά από Καταριανό επενδυτή στο παρελθόν.



in.gr