Δερμιτζάκης: Ρίσκο το άνοιγμα, αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε 5000 κρούσματα τη μέρα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δερμιτζάκης: Ρίσκο το άνοιγμα, αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε 5000 κρούσματα τη μέρα



Ο Μανώλης Δερμιτζάκης έχει δηλώσει ότι είναι υπέρ του ανοίγματος συγκεκριμένων δραστηριοτήτων και την άποψή του αυτή δεν την άλλαξε ούτε τώρα, μετά το σοκ των 4.340 κρουσμάτων κορονοϊού σε μια μέρα.


Αν και μίλησε για ρίσκο, αφού ίσως στην αρχή υπάρξει αύξηση κρουσμάτων, ο Μανώλης Δερμιτζάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως πρέπει να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού και να βοηθηθεί η ψυχολογία και των πολιτών.

«Παίρνουμε ένα ρίσκο μήπως δουλέψει άλλο μοντέλο. Αυτή την στιγμή οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να ακολουθούν κανένα μέτρο. Αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να φτάσουμε στα 5.000 κρούσματα την ημέρα», είπε ο Μανώλης Δερμιτζάκης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (31.03.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο Έλληνας καθηγητής πρότεινε άνοιγμα με ένα υπολογισμένο ρίσκο για συγκεκριμένες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, άμεσα άνοιγμα λιανεμπορίου με ραντεβού, εστίασης, καθώς και άνοιγμα σχολείων με σκοπό την κοινωνική αποσυμπίεση των πολιτών.

«Να ανοίξουμε γιατί έτσι όπως πάμε δεν πάμε καλά. Για να μειώσουμε την μετάδοση γιατί αυτό το lockdown δεν δουλεύει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως αν μείνουμε έτσι θα πάνε 5.000-5.500 τα κρούσματα μέχρι τον Μάιο και θα έχουμε μια αργή μείωση, όποτε τον Ιούνιο δεν θα είμαστε σε μια κατάσταση που θέλουμε.

«Το έξω θέλουμε δεν θέλουμε, θα κάνει τεράστια διαφορά και ακόμα και αύξηση των κρουσμάτων να δούμε στην αρχή, στην συνέχεια λόγω καιρού θα δούμε βελτιωμένη εικόνα», σημείωσε ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Όταν ρωτήθηκε για τον διαδικτυακό «καυγά» που είχε στα social media με τον Γιώργο Παυλάκη για το αν και πότε πρέπει να αρθεί το lockdown, είπε πως «και οι δύο έχουμε συναισθηματική φόρτιση και πάνω σε αυτή μπορεί να πούμε κάτι παραπάνω καμιά φορά».