Το σπίτι των 2 μέτρων ! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το σπίτι των 2 μέτρων !



Συνήθως σας παρουσιάζονται πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες κοστίζουν αρκετά εκατομμύρια δολάρια, καθώς καταλαμβάνουν πολλά τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνουν πολλά υπνοδωμάτια και μπάνια, αυτή η κατοικία ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με ότι έχετε δει μέχρι στιγμής, δεδομένου ότι αν ξαπλώσει κανείς στο δάπεδο της μπορεί να αγγίξει τους δύο αντικριστούς τοίχους.


Ο λόγος για “το πιο λεπτό σπίτι στην Αγγλία”, το οποίο βρίσκεται στην πολύχρωμη γειτονιά Shepherd’s Bush στο Δυτικό Λονδίνο και διατίθεται αυτή την στιγμή προς πώληση για 1,3 εκατομμύρια δολάρια. 

Το αρχοντικό με την χαρακτηριστική μπλε πρόσοψη στην οδό Goldhawk, το οποίο ήταν αρχικά ένα κατάστημα καπέλων, έχει πλάτος σχεδόν δύο μέτρα και απότελείται από 5 επίπεδα.



Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν αδύνατο να ζήσουν σε ένα σπίτι που οι χώροι είναι τόσο συμπιεσμένοι, η μεσιτική εταιρεία που έχει αναλάβει την πώληση αναφέρει ότι η κατοικία λειτουργεί όπως ένα πολυτελές γιοτ.



Στο υπόγειο της η κατοικία διαθέτει κουζίνα, τραπεζαρία και μια μικρή γραφική αυλή, ενώ το ισόγειο της είναι αφιερωμένο σε μια κομψή αίθουσα υποδοχής. 

Στον πρώτο όροφο υπάρχει ένας χώρος καθιστικού, ένα μικρό υπνοδωμάτιο και μια εξωτερική βεράντα, ενώ λίγα βήματα πιο πάνω υπάρχει ένα μπάνιο με γκαρνταρόμπα και ξεχωριστό ντους. 

Τέλος, ολόκληρο το τελευταίο επίπεδο καταλαμβάνει το κυρίως υπνοδωμάτιο.



Η κατοικία, η οποία συνδυάζει την μοντέρνα αισθητική με vintage στοιχεία, σίγουρα δεν είναι φθηνή, δεδομένου ότι κάθε τεραγωνικό της μέτρο κοστίζει περίπου όσο ένα τεραγωνικό μέτρο σε μια κατοικία στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, αν και είναι πολύ δύσκολο να βρει κανεις τόσο μικρή κατοικία στο “Μεγάλο Μήλο”.

Δείτε μερικές επιπλέον φωτογραφίες της κατοικίας παρακάτω:













Φωτο: Winkworth Shepherds Bush & Acton