Αλλάζει το Καπάνι: Προκηρύσσεται διαγωνισμός 2,8 εκατ. ευρώ από τον δήμο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αλλάζει το Καπάνι: Προκηρύσσεται διαγωνισμός 2,8 εκατ. ευρώ από τον δήμοΠροκήρυξη διαγωνισμού για το Καπάνι από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Στόχος, η δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στο πολυσύχναστο στέκι.
Η δημοπράτηση του έργου στο Καπάνι, με προϋπολογισμό περίπου 2,8 εκατ. ευρώ, αναμένεται το επόμενο διάστημα, καθώς εγκρίθηκαν οι όροι του σχετικού διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι τα έργα στο Καπάνι να αναβαθμίσουν τον δημόσιο χώρο και την αισθητική εικόνα της περιοχής και να τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα και την επισκεψιμότητα στην ιστορική αγορά της Θεσσαλονίκης, η οποία παράλληλα θα εκσυγχρονιστεί με τη χρήση εφαρμογών έξυπνης πόλης.


Καπάνι: Lifting αλά «Σαλονικιώτικα»

Οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί αφορούν την ανάπλαση της αγοράς Βλάλη και συγκεκριμένα τη ζώνη που περικλείεται από την Εγνατία, την Αριστοτέλους, την Ερμού και τη Βενιζέλου. Ειδικότερα, προγραμματίζεται η αναβάθμιση των πεζόδρομων Μενεξέ, Βλάλη, Σολωμού, Ασκληπιού, Χαλκέων, Κυδωνιάτη και Σπανδωνή καθώς και άλλων μικρότερων πεζόδρομων.


Εκτός από τις εργασίες ανακατασκευής του συνόλου των πεζόδρομων και των οδών ήπιας κυκλοφορίας, προβλέπονται συντηρήσεις στις υφιστάμενες κατασκευές, δενδροφυτεύσεις και εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας και ελέγχου της αγοράς, με στόχο την ενίσχυση και την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας.


Το έργο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου – Καπάνι» είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου.


ΑΠΕ – ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια