Καστοριά: Θλίψη κι ερωτηματικά για το ξενοδοχείο Τsamis – Η ανακοίνωση της επιχείρησης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καστοριά: Θλίψη κι ερωτηματικά για το ξενοδοχείο Τsamis – Η ανακοίνωση της επιχείρησης



Θλίψη κι ερωτηματικά επικρατούν την επόμενη ημέρα της ολοσχερούς καταστροφής του ξενοδοχείου Τsamis στην Καστοριά. Πολίτες και αρχές της περιοχής, δημιούργησαν κύμα συμπαράστασης προς τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους της επιχείρησης, με πλήθος ανακοινώσεων για το εμβληματικό ξενοδοχείο, το οποίο αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον τουρισμό και την κοινωνική ζωή της περιοχής. 
 
Ταυτόχρονα, είναι  πολλά τα ερωτηματικά για το τι προκάλεσε την τρομακτική έκρηξη και την κατάρρευση του τετραώροφου κτηρίου, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι αρχές αναφέρουν, πως θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς διενεργεί ήδη προανάκριση και ζήτησε την συνδρομή πυροτεχνουργών της ΕΛΑΣ, για να εξετάσουν τα αίτια της έκρηξης. Στην περιοχή αναζητείται οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας από τα γειτονικά στο ξενοδοχείο κτίρια.
 



Έχει οριστεί τριμελής επιτροπή πραγματογνωμόνων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ παράλληλη έρευνα διεξάγεται από ειδικό τεχνικό εμπειρογνώμονα, στον οποίο έχουν αναθέσει οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου την εξακρίβωση των περιστατικών που οδήγησαν στο τραγικό γεγονός.

Η οικογένεια Τσάμη με ανακοίνωσή της ευχαριστεί για την «αμέριστη και συγκινητική εκδήλωση αγάπης, συμπόνιας και συμπαράστασης» και δηλώνει πως λαμβάνει «κουράγιο, δύναμη και παρηγοριά από το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα.




Είναι γνωστό ότι από το 1978 το ξενοδοχείο TSAMIS έχει καταστεί συνώνυμο του τουρισμού στην Καστοριά, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη και την προβολή του τόπου. 

Δυστυχώς, το Μάρτιο του 2019 η επιχείρηση λόγω της πανδημίας ετέθη σε αναστολή και έκτοτε λειτουργούσε μόνο το διοικητικό τμήμα αυτής, αναμένοντας όπως όλοι το τέλος αυτής της περιπέτειας, ώστε να επαναλειτουργήσουμε.

Ξαφνικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλα έγιναν στάχτη βυθίζοντας την οικογένεια, τους εργαζόμενους αλλά και την τοπική κοινωνία στην θλίψη και δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για την ανεξήγητη αυτή καταστροφή».