O έρωτας στα χρόνια της πανδημίας: «Σ’ αγαπώ» μέσω viber - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

O έρωτας στα χρόνια της πανδημίας: «Σ’ αγαπώ» μέσω viber



Βιντεομηνύματα σε σχήμα καρδιάς, αυτοκόλλητα που στάζουν μέλι, αλλά και κρυφές συνομιλίες. Στα χρόνια του messaging και του viber και ειδικά τη χρονιά του COVID-19 οι πλατφόρμες μηνυμάτων εξελίσσονται σε μέσο έκφρασης του έρωτα.

Όταν λοιπόν οι Έλληνες ρωτήθηκαν με ποιο τρόπο έρχονται σε επαφή με το άλλο τους μισό, σε ποσοστό 72% απάντησαν «με μηνύματα: είναι σύντομα, έχουν πλάκα και είναι γλυκά». Μάλιστα οι Έλληνες σκοράρουν πιο ψηλά από τον μέσο όρο στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (68%) σε αυτή την απάντηση.

Αμέσως πιο δημοφιλής τρόπος, για να έρθουν σε επαφή με το άλλο τους μισό, είναι «μέσω φωνητικών ή βιντεοκλήσεων». Το 16% των Ελλήνων δίνει αυτή την απάντηση (έναντι 21% στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Ακόμη πιο χαμηλό είναι το ποσοστό εκείνων που απαντούν «με άμεσα ηχητικά ή βιντεομηνύματα»: 7% στην Ελλάδα και 6% στην ΚΑ Ευρώπη. Και υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που απαντά «μέσω κρυφών chats και αυτοκαταστρεφόμενων μηνυμάτων», απάντηση που δίνει το 6% των Ελλήνων και το 5% των πολιτών σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Ο έρωτας επί τοις εκατό

Τις τελευταίες τάσεις όσον αφορά στην επικοινωνία με το άλλο μας μισό ανέδειξε πρόσφατη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μέσω Viber. Πόσο συχνά επικοινωνείτε με το άλλο σας μισό; Μέσω κλήσεων; Ή προτιμάτε απλά τη συνομιλία με γραπτά μηνύματα;

Την κάνετε πιο πικάντικη με αυτοκόλλητα και στιγμιαία βίντεο και ηχητικά μηνύματα γεμάτα αγάπη; Ή μήπως είναι μια μυστική διαδικασία, που χρειάζεται ειδική μεταχείριση -όπως τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα;




Αυτές ήταν μερικές από τις ερωτήσεις που τέθηκαν στο πλαίσιο της ψηφοφορίας, η οποία επιχείρησε να μετρήσει τον έρωτα επί τοις εκατό σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και να τον βάλει σε πίνακες. Από τις απαντήσεις που έδωσαν 80.000 άνθρωποι προκύπτει ότι το 58% των χρηστών του Viber επικοινωνεί καθημερινά ή και ακόμη πιο συχνά με το έτερόν του ήμισυ.

Ειδικά στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 62%. Ωστόσο, είναι οι Σέρβοι που επικοινωνούν πιο συχνά από τους υπόλοιπους λαούς (68%), με τους Ουκρανούς να επικοινωνούν λιγότερο συχνά από όλους (52%).

Chat to date;

Και στην κρίσιμη ερώτηση αν δοκίμασαν ποτέ να κάνουν πρώτα chat και μετά να συναντηθούν με κάποιον/αν δια ζώσης, το 80% απάντησε «όχι» στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Οι Έλληνες ήταν πιο κάθετοι, αφού αρνητικά στην ερώτηση απάντησε το 85%.

Το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζεται σχεδόν ισόποσα μεταξύ των επιλογών «ναι, το κάνω συχνά», «μόνο όταν βαριέμαι» και «το έκανα μία φορά».

Σε κάθε περίπτωση, η εκτίμηση είναι ότι τη φετινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα σταλούν περισσότερα μηνύματα αγάπης από ποτέ, αυτή την ιδιαίτερη εποχή όπου ζευγάρια μένουν αναγκαστικά χωρισμένα λόγω των lockdown, της καραντίνας και των ταξιδιωτικών περιορισμών.

 moved.gr