Εξαδάκτυλος: Αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο lockdown - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εξαδάκτυλος: Αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο lockdown



Αισιόδοξος ότι αυτό το lockdown μπορεί να είναι το τελευταίο εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Όπως είπε με τους ρυθμούς εμβολιασμών και τον καλό καιρό που περιμένουμε τις επόμενες βδομάδες θεωρεί ότι δεν θα φτάσουμε ξανά στο ίδιο σημείο. «Φέτος το Πάσχα τις καμπάνες θα τις ακούσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, αυτή την βδομάδα θα βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων, την επόμενη μια σταθεροποίηση και στο τέλος της επόμενης μια πτώση.

Παράλληλα, τόνισε πως ο ιός έχει αλλάξει μορφή και ταχύτητα μετάδοσης και ότι 28 Φεβρουαρίου ή 1η Μαρτίου ενδεχομένως να επιτραπούν κάποιες δραστηριότητες π.χ κυνήγι, ψάρεμα κλπ όπως είχαν επιτραπεί στις 14 Φεβρουαρίου.

Επισήμανε πως ο ιός που παλεύουμε αυτή την στιγμή είναι διαφορετικός και συμπεριφέρεται διαφορετικά και στις μικρές ηλικίες.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο η Επιτροπή θα συζητήσει και το θέμα της μάσκας. «Το θέμα είναι πολύπαθο, να μην δημιουργήσουμε σύγχυση πριν έχουμε τις απαραίτητες οδηγίες» είπε.