«Kαμπανάκι» τα εξανθήματα στα παιδιά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Kαμπανάκι» τα εξανθήματα στα παιδιά



Σύμπτωμα σπάνιας φλεγμονής εξαιτίας του Covid-19.

Τα εξανθήματα που εμφανίζουν στο δέρμα τους τα παιδιά καλό θα ήταν να τσεκάρονται από τους γονείς, καθώς μπορεί να αποτελούν σύμπτωμα σπάνιας φλεγμονής εξαιτίας του Covid-19, επισημαίνουν ερευνητές. Ανέδειξαν μάλιστα και τα σημεία του σώματος που είναι πιθανότερο να εμφανιστούν, ώστε να διαχωριστούν από τα εξανθήματα που προκαλούνται από άλλες αιτίες.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Open Forum Infectious Diseases» αναφέρεται ότι τα εξανθήματα στο σώμα των παιδιών ενδέχεται να έχουν προκληθεί από το πολυσυστηματικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C), το οποίο σε σπάνιες περιπτώσεις εμφανίζεται σε διάφορα όργανα παιδιών που έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Οι ερευνητές στο αμερικανικό Children’s Hospital of Philadelphia διαπίστωσαν ότι τα ερυθρά εξανθήματα από το MIS-C είναι πιο πιθανό να τα εντοπίσει κανείς για πρώτη φορά στο κατώτερο μέρος των ποδιών, στο εσωτερικό των μηρών, στα μπράτσα και στον θώρακα. Οπως αναφέρουν στη δημοσίευση, τα εξανθήματα έχουν συνήθως κυκλικό σχήμα, στο μέγεθος μικρού νομίσματος, και στο εσωτερικό τους εμφανίζουν μικροσκοπικά ερυθρά στίγματα.

Η ερευνητική ομάδα σχολίασε ότι έχει την ελπίδα πως η έρευνά τους θα βοηθήσει τους γονείς, αλλά και τους γιατρούς, οι οποίοι θα πρέπει πάντα να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην διάγνωση, ώστε να εντοπίσουν εγκαίρως τα πρώτα σημάδια του.


newsbreak