Πώς βλέπουν οι Ινδιάνοι Τσερόκι το… Jeep Cherokee - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς βλέπουν οι Ινδιάνοι Τσερόκι το… Jeep Cherokee



Ο ηγέτης των Τσερόκι της Οκλαχόμα καλεί την Jeep να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομα της φυλής του στα SUV της.


Ο Chuck Hoskin Jr του Cherokee Nation εξέφρασε για πρώτη φορά μια τέτοια θέση, μετά την ερώτηση του περιοδικού Car and Driver αν είναι πρέπον να χρησιμοποιούνται πια τέτοια ονόματα στο πλαίσιο της κοινωνικής και φυλετικής ισότητας.

«Είμαι σίγουρος ότι αυτό προέρχεται από ένα μέρος με καλές προθέσεις, αλλά δεν μας τιμάει να έχουμε το όνομά μας στο πλαϊνό ενός αυτοκινήτου», δήλωσε ο Hoskin στο περιοδικό.




Η Jeep χρησιμοποιεί το Cherokee στο ιστορικό μοντέλο εδώ και 5 σχεδόν δεκαετίες, χωρίς να έχει φυσικά καμία σχέση με τη φυλή των γηγενών Αμερικανών.

«Ο καλύτερος τρόπος να μας τιμήσει είναι να μάθει για την αυτόνομη κυβέρνησή μας, τον ρόλο μας σε αυτή τη χώρα, την ιστορία μας, τον πολιτισμό και τη γλώσσα μας και να κάνει έναν ουσιώδη διάλογο με τις ομοσπονδιακά αναγνωρισμένες φυλές σε όρους πολιτισμικής καταλληλότητας», κατέληξε ο Hoskin.

Η Jeep απάντησε λέγοντας πως τα SUV της τιμούν τους Τσερόκι
«Τα ονόματα των οχημάτων μας έχουν διαλεχτεί προσεκτικά ώστε να τιμούν και να δοξάζουν τους αυτόχθονες Αμερικανούς για την ευγένεια, την υπεροχή και την υπερηφάνεια τους», 
όπως έγραφε η επιστολή που απέστειλε στο περιοδικό…