Θέρμη: Επαναλαμβάνονται σήμερα και την Τρίτη τα drive test covid-19 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Επαναλαμβάνονται σήμερα και την Τρίτη τα drive test covid-19





Επαναλαμβάνονται και αυτή την εβδομάδα οι drive through έλεγχοι για την ανίχνευση κρουσμάτων covid-19 στον δήμο Θέρμης.


Συγκεκριμένα, το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη, 8 και 9 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, έπειτα από αίτημα του δήμου, θα βρίσκεται εκ νέου στο άλσος του Αγίου Τρύφωνα, στον κόμβο Θέρμης – Πανοράματος, στην έξοδο προς Χαριλάου και θα διενεργεί rapid test σε διερχόμενους οδηγούς.
 
Τα τεστ θα γίνονται από τις 10 το πρωί, έως τις 3 το μεσημέρι.
 
Όσοι προσέρχονται θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό. 

Σημειώνεται ότι αυτήν την εβδομάδα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε επί τριήμερο στο ίδιο σημείο, πραγματοποιώντας συνολικά 646 rapid test εκ των οποίων δύο (0,3%) βρέθηκαν θετικά.

Παράλληλα, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, ο δήμος Θέρμης  πραγματοποιεί νέο τακτικό έλεγχο ανίχνευσης covid-19 στο σύνολο του προσωπικού το οποίο απασχολείται στον τομέα της Καθαριότητας των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι έλεγχοι γίνονται ανά εβδομάδα, με τη διενέργεια μοριακών τεστ PCR, από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης με το οποίο έχει συμβληθεί ο δήμος.

Από την πρώτη στιγμή που ενέσκηψε η πανδημία, η διοίκηση του δήμου φρόντισε να θωρακίσει το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων και πρωτίστως το προσωπικό το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, σε ευαίσθητες υπηρεσίες οι οποίες συναλλάσσονται καθημερινά με το κοινό και στηρίζουν τους συμπολίτες μας. 

Προς το σκοπό αυτό εξασφαλίσαμε τη συνεργασία με το ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ για τον τακτικό έλεγχο του προσωπικού του δήμου, μέσω της διενέργειας μοριακών τεστ ελέγχου covid-19. 

Στο πλαίσιο αυτό διενεργούμαι τακτικούς, εβδομαδιαίους ελέγχους σε όλο το προσωπικό το οποίο απασχολείται στον τομέα της εκπαίδευσης ώστε να διασφαλίσουμε την ασφαλή λειτουργία των σχολείων καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών”, δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος.