Το μικροσκοπικό νησί στην Ισπανία το οποίο έγινε γνωστό και ως Dragonstone από το θρυλικό «Game of Thrones» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το μικροσκοπικό νησί στην Ισπανία το οποίο έγινε γνωστό και ως Dragonstone από το θρυλικό «Game of Thrones»



Οι αμετανόητοι λάτρεις της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones» το αναγνωρίζουν σίγουρα ως το βασίλειο Dragonstone από τον έβδομο κύκλο της σειράς. Ωστόσο, η «θνητή» ονομασία του είναι San Juan de Gaztelugatxe. 


Το μικροσκοπικό νησάκι με το άκρως δραματικό τοπίο συναντάται έξω από την ακτή κατά μήκος του κόλπου του Biscay και 35 χιλιόμετρα ανατολικά από το Μπιλμπάο, στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας και διακρίνεται για την χαρακτηριστική πέτρινη γέφυρα με τα 237 σκαλοπάτια με την οποία ενώνεται με την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Η τοπική παράδοση υποστηρίζει ότι το νησάκι πήρε την ονομασία του από τον Άγιο Ιωάννη το Βαπτιστή, ο οποίος φέρεται να το επισκέφτηκε κατά τον 10ο αιώνα. Στην κορυφή του νησιού στέκει ένα μικροσκοπικό εκκλησάκι, αφιερωμένο στον Ιωάννη το Βαπτιστή.

Η συγκεκριμένη εκκλησία, ωστόσο, όπως συναντάται σήμερα δεν είναι η πρωτότυπη. Κατά τη διάρκεια των αιώνων η εκκλησία έχει καεί και ξαναχτίστηκε αρκετές φορές, ενώ πιστεύεται ότι το πρώτο ερημητήριο που υπήρχε εδώ χτίστηκε τον 9ο αιώνα. Κατά την διάρκεια του 12ου αιώνα μετατράπηκε σε μοναστήρι και σχεδόν δύο αιώνες αργότερα, οι τελευταίοι μοναχοί το εγκατέλειψαν παίρνοντας, μάλιστα, μαζί τους όλα τα αντικείμενα αξίας.



Ο θρύλος που το συνοδεύει λέει ότι όποιος χτυπήσει το κουδούνι έξω από αυτό τρεις φορές θα του δοθεί η ευκαιρία για την πραγματοποίηση μιας ευχής, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να διώξει μακριά και τα κακά πνεύματα.

Για τους επισκέπτες του νησιού που δεν πιστεύουν σε αυτές τις δεισιδαιμονίες, η εντυπωσιακή θέα κατά μήκος της ακτής αποτελεί ικανοποιητική ανταμοιβή για να επισκεφτούν το μέρος και να απολαύσουν τη δραματικότητα και επιβλητικότητα του τοπίου από κοντά.