Cheesecake με μαρμελάδα λεμόνι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Cheesecake με μαρμελάδα λεμόνι




1 δόση μαρμελάδα λεμόνι αρωματισμένη με μέντα ή δυόσμο
φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου, για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
Υλικά

Για τη βάση

240 γρ. μπισκότα τύπου digestive, αλεσμένα σε σκόνη
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο

Για την κρέμα τυριού

680 γρ. τυρί κρέμα
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
270 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Διαδικασία

Βάση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο, μέχρι να φτιάξουμε ένα λασπώδες μείγμα. Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. σε πιατέλα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα της βάσης. Το πιέζουμε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού, μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πυθμένα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Κρέμα τυριού: Στον κάδο του μίξερ πάγκου χτυπάμε με το φτερό το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια, σε μέτρια ταχύτητα, για 2-3 λεπτά, μέχρι τα υλικά να αφρατέψουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να δέσει η κρέμα και το μείγμα να γίνει αφράτο (χωρίς να το αφήσουμε όμως να σφίξει υπερβολικά, γιατί θα μπει στο ψυγείο και θα σφίξει εκεί).

Συναρμολόγηση: Απλώνουμε το μείγμα στη βάση που φτιάξαμε στο τσέρκι, αφήνοντας ένα κενό περίπου 1½ εκ. από το χείλος του σκεύους. Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 2½-3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Βγάζουμε το cheesecake από το ψυγείο, απλώνουμε τη μαρμελάδα στην επιφάνειά του και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα, μέχρι να σφίξει και η μαρμελάδα. Αν θέλουμε, διακοσμούμε με φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΗΘΟΣ