Στήθος κοτόπουλου Caprese με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στήθος κοτόπουλου Caprese με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό





Ένα τυπικό πιάτο από το Capri -εξ ου και η ονομασία Caprese- που γίνεται στο πι και φι. Τρία υλικά είναι αρκετά να δώσουν στο κοτόπουλο άλλη νοστιμιά.
Υλικά

  • 600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού
  • 200 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • 2 ντομάτες σφιχτές μέτριου μεγέθους, σε φέτες λεπτές
  • 4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • λίγη ρόκα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μέγεθος όσο οι ροδέλες της μοτσαρέλας περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C.

Αλατοπιπερώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζετε να ζεσταθεί καλά στη φωτιά. Τοποθετείτε μέσα τα φιλέτα του κοτόπουλου, ραντίζετε με το ελαιόλαδο και τα ψήνετε σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε την πάνω πλευρά τους και, όταν ροδίσουν από την κάτω πλευρά, τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη.

Βγάζετε τα φιλέτα σε ταψάκι, αλείφετε την πάνω πλευρά με πέστο βασιλικού και στρώνετε φέτες μοτσαρέλας. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά να αρχίσει να λιώνει το τυρί.

Tοποθετείτε σε κάθε πιάτο από μια φέτα ντομάτας και από πάνω τα φιλέτα κοτόπουλου με πέστο και μοτσαρέλα. Διακοσμείτε με ντοματίνια κομμένα στη μέση, φυλλαράκια ρόκας και σερβίρετε.



olivemagazine.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια