Ν.Ραιδεστός : Ξεκίνησε η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στην Κοινότητα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ν.Ραιδεστός : Ξεκίνησε η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στην Κοινότητα


//Ανακοίνωση:

Ξεκίνησε από την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου το έργο της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης και αποστράγγισης ομβρίων στην κοινότητα Νέας Ραιδεστού του δήμου Θέρμης. 

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγού ο οποίος αρχικά θα διέρχεται από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου για περίπου 415μ και στη συνέχεια θα διασχίζει χωματόδρομους (κάθετα και παράλληλα της εθνικής οδού) αρχικά και μετέπειτα την ασφαλτοστρωμένη οδό Αισχύλου για περίπου 1.185μ, έως ότου καταλήγει στην κοίτη ρέματος. 

Ο αγωγός αποχέτευσης ομβρίων, στα τελευταία του μέτρα (168μ), προτού καταλήξει εντός ρέματος, θα αποτελείται από δίδυμο αγωγό GRP Φ600, συνεπώς το σκάμμα εκσκαφής το οποίο απαιτείται για την τοποθέτησή του θα έχει διαστάσεις 2,58μ πλάτος x 1,50μ βάθος. 

Τα υπόλοιπα μέτρα του αγωγού θα αποτελούνται από τσιμεντοσωλήνα εσωτερικής διαμέτρου Φ1000 και το σκάμμα εκσκαφής το οποίο απαιτείται για την τοποθέτηση του θα έχει διαστάσεις 1,92μ πλάτος x 2,20μ βάθος. Με τη διάνοιξη του σκάμματος θα στρώνεται συμπιεσμένη άμμος, θα τοποθετείται ο αγωγός και στη συνέχεια θα ακολουθεί η επαναπλήρωση του σκάμματος με θραυστό αμμοχάλικο λατομείου. 

Στην περίπτωση όπου το σκάμμα θα βρίσκεται εντός ασφαλτοστρωμένου οδοστρώματος, η άσφαλτος θα αποκαθίσταται με στρώσεις οδοστρωσίας συνολικού πάχους 0,20μ και ασφαλτικών 0,10μ.


Οι εργασίες, όπου αυτό είναι δυνατό, θα εκτελούνται στο μισό πλάτος των οδών, ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή κυκλοφοριακή όχληση. 

Σε θέσεις, στις οποίες η οδός δεν έχει το απαιτούμενο πλάτος, θα διενεργείται προσωρινός αποκλεισμός της κυκλοφορίας σε περιορισμένο μήκος του δρόμου, και για περιορισμένη χρονική διάρκεια. 

Σε κάθε περίπτωση (στένωση ή ολιγόχρονος αποκλεισμός) θα τοποθετείται ειδική κατακόρυφη σήμανση η οποία θα ενημερώνει τους διερχόμενους οδηγούς για την εκτέλεση εργασιών και για τις εναλλακτικές διαδρομές, τις οποίες μπορούν να ακολουθήσουν. 

Τέλος, σε θέσεις εισόδου κατοικιών, με τη διάνοιξη του σκάμματος, θα υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής ειδικής λαμαρίνας για την γεφύρωση σκάμματος.



Το έργο αποτελεί τμήμα του συνολικότερου έργου «Βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα”.