Στο « μικροσκόπιο» της ΚΕΔΕ ο νέος εκλογικός νόμος της Αυτοδιοίκησης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στο « μικροσκόπιο» της ΚΕΔΕ ο νέος εκλογικός νόμος της ΑυτοδιοίκησηςΣε « βάθος» ανάλυση και συζήτηση του νέου εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση , που παραουσίασε η κυβέρνηση, θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη η ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) καταθέτοντας της σχετικής παρατηρήσεις –προτάσεις , στη συνεδρίαση της , που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη
Επίσης θα συζητηθεί η κατανομή των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) για το έτος 2021 στους Δήμους όλης της χώρας και η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού ΚΕΔΕ έτους 2021, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ.: 5738/2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι εργασίες του ΔΣ θα μεταδοθούν μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ

Όλα τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης , της συνεδρίασης του ΔΣ , είναι τα εξής :

1. Ενημέρωση Προέδρου.

2. Καταρχήν συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών».

3. Διατύπωση γνώμης σχετικά με την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων έτους 2021, στους Δήμους της χώρας.

Εισηγητής: κ. Ι. Μουράτογλου, Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών Ο.Τ.Α.

4. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού ΚΕΔΕ έτους 2021, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ.: 5738/2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Εισηγητής: κ. Σ. Μαντές, Αν. Προϊστάμενος Οικονομικής Υπηρεσίας της ΚΕΔΕ

5. Πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για την παράταση της διαδικασίας απευθείας ανάθεσης παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, απολύμανσης και φύλαξης (άρθρο 26 ΠΝΠ – Α΄ 64 & άρθρο 58 του Ν. 4722/2020).

Εισηγητής: κ. Η. Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού

6. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια