Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: "Απαιτούμε την ενίσχυση των κοινοτήτων με πόρους και με προσωπικό". (βιντεο) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: "Απαιτούμε την ενίσχυση των κοινοτήτων με πόρους και με προσωπικό". (βιντεο)


Παραθέτουμε την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" σε συνέχεια του Δ.Σ. της 27/1/2021, βίντεο το οποίο μπορείτε να δείτε ένθετα παρακάτω:

//Ανακοίνωση:
Στο θέμα προς συζήτηση που έφεραν στο ΔΣ όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου αποκεντρωμένα, με ενίσχυση προσωπικού στις κοινότητες, στο σύνδεσμο ακολουθεί το ΔΣ στις 27 Ιανουάριου 2021 ( τελευταίο θέμα) με τις ερωτήσεις, τις απαντήσεις και τις τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων. 


Η Δημοτική μας παράταξη πρότεινε να ληφθεί απόφαση στο θέμα όπως ήρθε στο ΔΣ δηλαδή "την ομαλή, απρόσκοπτη και επαρκή λειτουργία των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του Δήμου μας , την παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών από το Δήμο μας σε όλους τους κατοίκους των αποκεντρωμένων οικισμών στον τόπο κατοικίας τους χωρίς να απαιτείται η μετάβασή τους στην έδρα του Δήμου για την εξυπηρέτησή τους". 

Τελικά μετά από διακοπή και συνέχιση της συνεδρίασης την 3/2/2021, η Διοίκηση έφερε προς ψήφιση και τη δική της θέση, την οποία καταψηφίσαμε με την εξής τοποθέτηση: Μετά τη διαλογική συζήτηση διαπιστώνουμε την απόφαση της Διοίκησης του Δήμου για αποδυνάμωση του προσωπικού στις κοινότητες και διαφωνούμε. 

Διαπιστώνουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συντελεστεί καμία κοσμογονία στο Δήμο, δεν υπάρχει οποιαδήποτε στρατηγική, οι όποιες αλλαγές προς το παρόν στην εξυπηρέτηση του πολίτη είναι οι αλλαγές που επέφερε για όλους τους πολίτες η λειτουργία της ενιαίας ψηφιακής πύλης της δημόσιας διοίκησης . 

Απαιτούμε την ενίσχυση των κοινοτήτων με πόρους και με προσωπικό. 

Ζητάμε ο πολίτης να μπορεί να εξυπηρετείται αποκεντρωμένα , στην κοινότητά του. 

Ζητάμε να λειτουργήσουν αποκεντρωμένα υπηρεσίες στο Δήμο μας μετά από τροποποίηση του υφιστάμενου εσωτερικού οργανισμού υπηρεσιών. 

Πιστεύουμε ότι ο συγκεντρωτισμός των υπηρεσιών έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων .

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να συμβάλει ώστε υπάλληλοι να εργάζονται αποκεντρωμένα στις κοινότητες και να προσφέρουν έργο παράλληλα και στις κεντρικές υπηρεσίες αλλά και στην κοινότητα όπου θα απασχολούνται . 

Ήδη με την τηλεργασία είδαμε να συντελείται εξ αποστάσεως παροχή υπηρεσίας. Η θέση μας είναι υπέρ της ομαλής, απρόσκοπτης και επαρκούς λειτουργίας των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του Δήμου μας , υπέρ της παροχής των βέλτιστων υπηρεσιών από το Δήμο μας σε όλους τους κατοίκους των αποκεντρωμένων οικισμών στον τόπο κατοικίας τους χωρίς να απαιτείται η μετάβασή τους στην έδρα του Δήμου για την εξυπηρέτησή τους.

Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης