Πέτσας: Η αγορά μπορεί να ανοίξει στα μέσα Μαρτίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πέτσας: Η αγορά μπορεί να ανοίξει στα μέσα Μαρτίου






Το φετινό Πάσχα, όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, σίγουρα δεν θα έχει καμία σχέση με την κλειστή κατάσταση που βιώσαμε το 2020 Η αγορά, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να ανοίξει ξανά από τα μέσα Μαρτίου, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, που πρόσθεσε ότι το Πάσχα, στις 2 Μαΐου, δεν θα έχει σχέση με το περσινό. Σε συνέντευξή του το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας είπε ότι «είμαστε κοντά στο τέλος ενός πρωτοφανούς δράματος».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αν προχωρήσουμε όπως είναι το πρόγραμμά μας για τους εμβολιασμούς -οι οποίοι επιταχύνονται πολύ από τις 15 Μαρτίου και μετά και ο Απρίλιος θα είναι ένας μήνας μαζικών εμβολιασμών- το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο. Το πόσο κανονικό θα είναι, θα το δούμε στην πορεία, αλλά σίγουρα δε θα έχει καμία σχέση με την κλειστή κατάσταση που βιώσαμε πέρυσι».


Σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέλει το άνοιγμα της αγοράς στις 16 Μαρτίου, δηλαδή αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι ο Πρωθυπουργός «ναι μεν είναι πολύ κοντά στην αγορά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα ανοίξει χωρίς μέτρα ασφαλείας». 

«Πιστεύω ότι οι επόμενες 10 μέρες, δεδομένου ότι αρκετές περιοχές πλέον έχουν αρκετά κρούσματα, θα δημιουργήσουν ένα κλίμα που θα είναι αντίθετο στον εφησυχασμό που είδαμε το προηγούμενο διάστημα και θα μαζευτούν τα κρούσματα. Άρα τα μέσα Μαρτίου είναι ένα χρονικό ορόσημο πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το χάσουμε. Εκτιμάμε πως μέσα Μαρτίου θα μπορέσει να ανοίξει η αγορά», είπε σχετικά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τις συζητήσεις που γίνονται στην Ευρώπη, ο κ. Πέτσας είπε ότι «είμαστε σε ένα στάδιο που γίνεται αποδεκτή η πρόταση του Πρωθυπουργού και γρήγορα θα έχουμε καλά αποτελέσματα»

Protagon.gr